Portakallı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağından biraz fazla şeker
- Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
- 2 adet portakal suyu (Yaklaşık 1 ay bardağı)
- 2 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- İsteğe göre renk vermesi için çay kaşığı ucu kadar zerdeçal
Portakallı Kek Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şeker köpük köpük oluncaya kadar güzelce çırpılır.
- 2 portakal suyu ve sıvı yağ eklenerek çırpmaya devam edelim.
- Daha sonra un kabartma tozu vanilya ve portakal kabuğu eklenerek tekrar çırpalım.
- Kek kalıbımızı yağlayarak harcımızı dökelim.
- Önceden ısıttığımız 170 derece fırında 30 dk pişirelim daha sonra 150 dereceye düşürerek 10 dk daha pişirmeye devam edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder