11 Aralık 2020 Cuma

Yumuşacık Tepsi Poğaçası Tarifi

 

Yumuşacık Tepsi Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 1 kilo un
  • 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)bardak ölçüm
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 paket yaş maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • 2 yumurta akı

İç harcı için

  • Beyaz peynir
  • İstediğiniz malzemeyi koyabilirsiniz

Üzeri için

  • 2 tane yumurta sarısı

Yumuşacık Tepsi Poğaçası Tarifi Yapılışı

  1. Yoğurma kabına yaş mayayı elinizle ufalayarak koyun üzerine şeker süt sıvı yağ yumurta akı koyup bir çırpıcı tel ile karıştırın sonra ünü ve tuzu ekleyip güzelce ele yapışmayan ama yumuşacık bir hamur yoğurun.
  2. Hamurunuzu 30 dakika üzeri kapalı mayalandırın.
  3. Sonra iki ye ayırın hamurunuzu.
  4. İki tane beze olarak yuvarlayın ve 10 dakika bekletin üzeri kapalı olsun bezelerin kurumasınlar.
  5. Tezgahınıza çok az un serpip genişlemesine merdane ile hamuru açın yarım santim açın.
  6. Sonra basına iç harcınızı koyun bir bıçak yada rulet ile bir cm şeritler yukardan aşağıya kesin.Ama uçlarını kesmeyin.
  7. Sonra kendinize çeke çeke hamurunuzu rulo yaparak sarin.
  8. Fırın tepsinize ortadan dışa doğru döndürerek yerleştirin ama birbirine yapışık olmasın.
  9. Tepside 20 dakika üzeri kapalı mayalandırın o mayalanırken aynı işlemi kalan hamurunuza uygulayın.
  10. Tepside mayalanan hamurunuzun üzerine yumurta sarısı sürün.
  11. 200 derece soğuk fırına alt üst ayarda koyun üzeri ve altı güzel kızarana kadar pişirin.
  12. Fırından çıkınca üzerini temiz bir kuru bezle kapatın 10 dakika sonra yenmeye hazır şimdiden deniceklere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder