13 Aralık 2020 Pazar

Portakallı Kurabiye Tarifi

 

Portakallı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı portakal suyu
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 adet kabartma tozu
  • Yaklaşık 5 su bardağı un

Üzerine

  • 1 yumurta sarısı

Portakallı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ile toz şekeri iyice çırpın. Ardından portakal suyu, portakal kabuğu rendesi, yoğurt ve sıvı yağını ekleyip tekrar çırpın.
  2. Unu yavaş yavaş ekleyin elinizle karıştırın. Kabartma tozu ve karbonatıda ilave edin. Biraz yoğurun.
  3. Ele yapışan bir hamur olacak.
  4. Bir kaba sıvı yağı koyun. Elinizi yağa bulayın.
  5. Hamurdan parçalar koparıp yuvarlayın.
  6. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  7. Üzerine yumurta sarısı sürün.
  8. Bir bıçak yardımıyla kurabiyenin üzerine artı işareti olacak şekilde kesikler atın.
  9. 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık yarım saat pişirin.
  10. Üzeri kızarınca pişmiştir.
  11. Afiyet olsun 🤗🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder