17 Aralık 2020 Perşembe

Portakallı Revani Tarifi

 

Portakallı Revani Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • Bir dilim limon

Portakallı Revani Tarifi Yapılışı

Merhaba hanımlar buram buram portakallı revaniyi mutlaka denemelisiniz.

  1. Öncelikle şerbetini hazırlayalım çünkü soğuması lazım. Şekeri ve suyu tencereye koyalım.
  2. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp içine limon dilimini atalım 15 dakika kaynamaya bırakalım.
  3. Kaynayınca soğuması için balkona koyabilirsiniz.
  4. 3 yumurta bir su bardağı şekeri mikser ile beyazlaşıncaya kadar çırpalım.
  5. Sonra sıvı yağ yoğurt portakal kabuğu rendesi irmiği ekleyip karıştıralım.
  6. Daha sonra unu kabartma tozunu vanilyayı ekleyip çırpalım.
  7. İsterseniz içine ceviz de atabilirsiniz. Ben kare borcamda yaptım tam ölçülü oluyor.
  8. Sizde borcamın altını yağlayın harcı dökün. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırına koyun.
  9. Yarım saat yeterli oluyor pişmesi için ama siz fırınınızı kontrol edin.
  10. Piştikten sonra 5 dakika bekleyin ve soğumuş şerbeti üzerine dökün.
  11. Oda ısısına gelince dolaba koyun afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder