Portakallı Revani Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı irmik
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- Bir dilim limon
Portakallı Revani Tarifi Yapılışı
Merhaba hanımlar buram buram portakallı revaniyi mutlaka denemelisiniz.
- Öncelikle şerbetini hazırlayalım çünkü soğuması lazım. Şekeri ve suyu tencereye koyalım.
- Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp içine limon dilimini atalım 15 dakika kaynamaya bırakalım.
- Kaynayınca soğuması için balkona koyabilirsiniz.
- 3 yumurta bir su bardağı şekeri mikser ile beyazlaşıncaya kadar çırpalım.
- Sonra sıvı yağ yoğurt portakal kabuğu rendesi irmiği ekleyip karıştıralım.
- Daha sonra unu kabartma tozunu vanilyayı ekleyip çırpalım.
- İsterseniz içine ceviz de atabilirsiniz. Ben kare borcamda yaptım tam ölçülü oluyor.
- Sizde borcamın altını yağlayın harcı dökün. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırına koyun.
- Yarım saat yeterli oluyor pişmesi için ama siz fırınınızı kontrol edin.
- Piştikten sonra 5 dakika bekleyin ve soğumuş şerbeti üzerine dökün.
- Oda ısısına gelince dolaba koyun afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder