Tas Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo kuşbaşı et
- 2 kase pirinç
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 4 kase su
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Yarım demet maydanoz
- Tuz ,karabiber, pul biber
Tas Kebabı Tarifi Yapılışı
- Soğanımızı yemeklik doğrayıp et maydanoz ve baharatlarımızı da ekleyip iyice harmanlayıp tasımıza koyup derin ve genişçe bir tavamıza ters çevirip suyunu ekleyip ocağa alıyoruz.
- Ve üzerine ağırlık koyup kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp ortalama 1 saat kadar pişiriyoruz.
- Ayrı bir tencerede pirincimizi kavurup kaynayan suyumuza ekleyip yine altı kısık olacak şekilde pişiriyoruz. 15 dk kadar dinlendirip servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder