17 Aralık 2020 Perşembe

Tas Kebabı Tarifi

 

Tas Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo kuşbaşı et
  • 2 kase pirinç
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 4 kase su
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz ,karabiber, pul biber

Tas Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Soğanımızı yemeklik doğrayıp et maydanoz ve baharatlarımızı da ekleyip iyice harmanlayıp tasımıza koyup derin ve genişçe bir tavamıza ters çevirip suyunu ekleyip ocağa alıyoruz.
  2. Ve üzerine ağırlık koyup kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp ortalama 1 saat kadar pişiriyoruz.
  3. Ayrı bir tencerede pirincimizi kavurup kaynayan suyumuza ekleyip yine altı kısık olacak şekilde pişiriyoruz. 15 dk kadar dinlendirip servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder