17 Aralık 2020 Perşembe

Pırasalı El Açması Börek Tarifi

 

Pırasalı El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler

İç  harcı için;

  • 1 kilo pırasa
  • 1 yelek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı kara biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 bardak su (pırasaları pişirmek için)

Hamuru için;

  • 1 bardak süt
  • 1 bardak su
  • Maya yarım paketten az
  • 2 kasık sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Pırasalı El Açması Börek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle pırasalarımızı ince ince doğrayalım, 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile salçamızı kavuralım, ardından pırasalarımızı, baharatlarını, katalım en son üzerine suyunu döküp karıştırıp kapağı kapatalım.
  2. Arada bir pırasamızı karıştıralım ve suyunu çekene kadar pişirelim, ve soğumaya bırakalım.
  3. Hamurumuz için mayamızı yarım paket mayadan biraz az olacak.
  4. Sütümüzü, suyumuzu, tuzumuzu, yağımızı  mayamızı koyalım, ve kontrollü şekilde unumuzu da ilave ederek yoğuralım, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  5. Normalde bekletilmeden yapılıyor ama ben 10dk beklettim hamurumu sonra, 8 parçaya ayırdım hamurumu.
  6. Tabak büyüklüğünde hamurlarımı açarak üzerlerine yağımı sürdüm, hepsini bu şekilde yapıp üst üste koydum, ve 15 dk öyle beklettim.
  7. Hamurlarımı beklettikten sonra teker teker alarak masamın üzerine ellerimle yanlarından çekerek açtım ince şekilde.
  8. Acılan hamurların arasına pırasamı koydum ve kıvırdım şekillerini verdim.
  9. Bu işlemi tüm hamurlarımda yaptım, 1 tane hamuruma iç harcım yetmedi onu da sade olarak açıp kıvırdım koydum.
  10. Üzerlerine yumurtanın sarısıyla karışık yoğurdu sürdüm.
  11. Hamurlar bittikten sonra 10 dk dinlendirdim tepside.
  12. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırınımda üzerleri kızarana kadar pişirdim kontrolü şekilde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder