Pırasalı El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler
İç harcı için;
- 1 kilo pırasa
- 1 yelek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı kara biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 bardak su (pırasaları pişirmek için)
Hamuru için;
- 1 bardak süt
- 1 bardak su
- Maya yarım paketten az
- 2 kasık sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Pırasalı El Açması Börek Tarifi Yapılışı
- Öncelikle pırasalarımızı ince ince doğrayalım, 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile salçamızı kavuralım, ardından pırasalarımızı, baharatlarını, katalım en son üzerine suyunu döküp karıştırıp kapağı kapatalım.
- Arada bir pırasamızı karıştıralım ve suyunu çekene kadar pişirelim, ve soğumaya bırakalım.
- Hamurumuz için mayamızı yarım paket mayadan biraz az olacak.
- Sütümüzü, suyumuzu, tuzumuzu, yağımızı mayamızı koyalım, ve kontrollü şekilde unumuzu da ilave ederek yoğuralım, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Normalde bekletilmeden yapılıyor ama ben 10dk beklettim hamurumu sonra, 8 parçaya ayırdım hamurumu.
- Tabak büyüklüğünde hamurlarımı açarak üzerlerine yağımı sürdüm, hepsini bu şekilde yapıp üst üste koydum, ve 15 dk öyle beklettim.
- Hamurlarımı beklettikten sonra teker teker alarak masamın üzerine ellerimle yanlarından çekerek açtım ince şekilde.
- Acılan hamurların arasına pırasamı koydum ve kıvırdım şekillerini verdim.
- Bu işlemi tüm hamurlarımda yaptım, 1 tane hamuruma iç harcım yetmedi onu da sade olarak açıp kıvırdım koydum.
- Üzerlerine yumurtanın sarısıyla karışık yoğurdu sürdüm.
- Hamurlar bittikten sonra 10 dk dinlendirdim tepside.
- Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırınımda üzerleri kızarana kadar pişirdim kontrolü şekilde.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder