17 Aralık 2020 Perşembe

Haşhaşlı Çörek Tarifi

 

Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) su bardağı ılık süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı ılık su
  • 1,5 tatlı kaşığı kuru maya
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 4-5 su bardağı)

Arası için;

  • Haşhaş

Üzerine;

  • Yumurta sarısı

Haşhaşlı Çörek Tarifi Yapılışı

  1. Hamur leğenimize ılık su, ılık süt, kuru maya ve şekerimizi alıp mayamızı eritip 5 dk bekletiyoruz .
  2. Ardından sıvı yağ ve unumuzuda kontrollu şekilde ekliyoruz tuzu da bu esnada ekleyelim.
  3. Kulak memesi yumuşaklıkta olacak bir hamur elde edelim.
  4. Hamurumuzu cam kaba alıp üzerini streçleyelim ve yaklaşık 50 dk ılık ortamda mayalanmaya bırakalım.
  5. Mayalanma işlemimiz tamamlandıktan sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapalım ve her bezeyi inceltebildiğimiz kadar açalım ve haşhaştan sürelim herbir bezeyi bu şekilde yapıp üst üste dizelim.Yaklaşık 6 -7 kat falan oluyor.
  6. Sonra iki parmak genişlikte şeritlere keselim.
  7. Elimizle bir kenarı sabitleyip simit dolar gibi dolayalım, iki ucu ortada birleştirelim ve tekrar iki ucu birleştirelim.Kalp şekli gibi oluyor.
  8. Tepsiye aralıklı dizelim ve 35 -40 dk 180 derece fırında kontrollü pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder