Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler
- 1/2 (yarım) su bardağı ılık süt
- 1/2 (yarım) su bardağı ılık su
- 1,5 tatlı kaşığı kuru maya
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (yaklaşık 4-5 su bardağı)
Arası için;
- Haşhaş
Üzerine;
- Yumurta sarısı
Haşhaşlı Çörek Tarifi Yapılışı
- Hamur leğenimize ılık su, ılık süt, kuru maya ve şekerimizi alıp mayamızı eritip 5 dk bekletiyoruz .
- Ardından sıvı yağ ve unumuzuda kontrollu şekilde ekliyoruz tuzu da bu esnada ekleyelim.
- Kulak memesi yumuşaklıkta olacak bir hamur elde edelim.
- Hamurumuzu cam kaba alıp üzerini streçleyelim ve yaklaşık 50 dk ılık ortamda mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanma işlemimiz tamamlandıktan sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapalım ve her bezeyi inceltebildiğimiz kadar açalım ve haşhaştan sürelim herbir bezeyi bu şekilde yapıp üst üste dizelim.Yaklaşık 6 -7 kat falan oluyor.
- Sonra iki parmak genişlikte şeritlere keselim.
- Elimizle bir kenarı sabitleyip simit dolar gibi dolayalım, iki ucu ortada birleştirelim ve tekrar iki ucu birleştirelim.Kalp şekli gibi oluyor.
- Tepsiye aralıklı dizelim ve 35 -40 dk 180 derece fırında kontrollü pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder