11 Aralık 2020 Cuma

Pratik Nefis Beyti Kebabı Tarifi

 

Pratik Nefis Beyti Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet hazır yufka

Köftesi için ;

  • 500 gram dana kıyma
  • 1 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı domates biber salçası karışımı
  • 1 soğan
  • Bir tutam ince kıyılmış maydanoz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz

Sosu için ;

  • 2 buçuk yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates biber salçası karışımı
  • Yarım çay bardağı su

Pratik Nefis Beyti Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Soğanı rendeleyip kıyma ve diğer malzemelerini bir kaba alarak yoğuruyoruz.
  2. Yufkayı tezgahta açıp yarım olacak şekilde ikiye katlıyoruz.
  3. Kıvam alan harcı ikiye bölüp bir yarısını uzun şerit halinde yufkanın üzerine yerleştiriyoruz.
  4. Kenarlarını içe doğru biraz katlayarak rulo yapıyoruz.
  5. Üç parmak kalınlığında verev şeklinde kesip yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı diziyoruz.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
  7. Sosu için yağlar ve salçayı bir kaba alıp salçanın kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  8. Suyu ilave edip bir taşım kaynatarak servis tabağına aldığımız pişen kebabın üzerine gezdiriyoruz. Kebabı yoğurt ve köz sebze eşliğinde servis ediyoruz. 🌯🍴.
  9. Az malzemeli, pratik, şık sunumlu ve çok lezzetli bir kebap. ❤.

Deneyeceklere afiyet olsun. ☺.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder