14 Aralık 2020 Pazartesi

Puf Pamuk Patatesli Poğaça Puf Poğaça Tarifi

 

Puf Pamuk Patatesli Poğaça Puf Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kuru yada yaş maya (Ben kuru kullandım)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı ılık süt
  • Aldığı kadar un

İçi İçin

  • 4 adet haşlanmış patates
  • 2 adet soğan
  • Sıvı yağ
  • Karabiber, pulbiber, tuz, nane, kekik

Üzeri İçin

  • 1 yumurta sarısı
  • Çörek otu

Puf Pamuk Patatesli Poğaça Puf Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Maya, yağ, tuz ve şeker bir kaba alıp karıştırılır. 2 bardak ılık süt karışıma eklenir. İyice karıştırılıp malzemelerin erimesi sağlanır.
  2. Ardından un kontrollü bir şekilde karışıma eklenir. Böyleve yapışmayan bir hamur elde edilir ve 45 dakika üzeri kapalı mayalanmaya bırakılır.
  3. Patatesler haşlanır ve ezilir soğan yağda kavrulur soğan ve patates karıştırılır ve istenilen baharatlar eklenir dilerseniz salça da ekleyebilirsiniz.
  4. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde koparılıp elde açılır. İstenilen kadar iç harçtan konup kapatılır. Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. Üstüne yumurta sarısı sürülüp çörek otu serpilir. 180° derece fırında alt üst pişirilir.
  5. Üzeri nar gibi kızarana kadar.
  6. Afiyet olsun ♡.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder