Rulo Sarma Börek Tarifi

 

Rulo Sarma Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket yufka (içinde 5-6 tane oluyor. tepsiniz izin verdikçe hepsini yapabilirsiniz. bu tarifte 6 tane kullandım.)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta sarısı
  • Rendelenmiş peynir (siz istediğiniz malzemeyle yapabilirsiniz.)
  • İsteğe göre susam, çörekotu

Rulo Sarma Börek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yapacağınız tepsiyi ayarlayın. Krom emaye veya borcam olabilir. Kare, dikdörtgen veya yuvarlak da olabilir tamamen size kalmış. Ben yuvarlak borcam tercih ettim. Tepsimizin dibini azıcık yağlayalım.
  2. Bir kasede yumurta sarılarını, sıvı yağı, yoğurdu ve sütü güzelce çırpalım.
  3. Bir yufkayı alalım. Yarısına sostan sürelim ve diğer soslanmayan kısmı sos sürdüğümüz kısmın üzerine katlayalım. Yarım ay şeklinde olacak yani katladıktan sonra. Bu yüze de sos sürelim ve uzun kenar boyunca harcımızı koyalım.
  4. Rulo şeklinde sardıktan sonra tepsimize koyalım.
  5. Kalan yufkalara da aynı işlemi uygulayalım.
  6. Artan sosumuzu böreğimizin üstüne sürelim ve isteğe göre susam, çörekotu dökelim.
  7. Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder