Fırın Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo makarna
- Kaşar peyniri
Beşamel sos için
- 2,5 su bardağı süt
- 2,5 kaşık un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
Fırın Makarna Tarifi Yapılışı
- İlk olarak makarnayı tuzlu suda haşlayın.
- Sonra un ve yağı kavurun.
- Ardından sütü ekleyip kaynayana kadar beşamel sosu karıştırın.
- Tuzunu da ilave edin ve haşlanmış makarna ile karıştırın isterseniz bir dilim peynir de rendeleyebilirsiniz.
- Daha sonra tepsiye alın ve fırına verin bi on dakika pişsin.
- Sonra rendelenmiş kaşarı üzerine serpip tekrar fırına verin.
- Üzeri biraz kızarmışsa tamamdır servis edip sıcak sıcak yiyin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder