San Sebastian Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
- 1000 gram pınar beyaz taze peynir
- 500 gram krema
- 6 yumurta
- 350 gram toz şeker
- 30 gram un
- 1 paket vanilya
San Sebastian Cheesecake Tarifi Yapılışı
- Beyaz taze peynir ve toz şeker 5 dakika kadar mikserde veya çırpma teli ile düşük ayarda şeker iyice eriyene kadar karıştırılır.
- Daha sonra krema eklenerek 5 dakika daha karıştırılır. Yumurtalar teker teker ilave edilerek karıştırılır.
- Son olarak un ve vanilya elenerek ilave edilir ve güzelce karıştırılır. Karışım yağlı kağıt serilmiş 22-24 cm lik kelepçeli kalıba dökülür.
- 180 derece ısınmış fırında 35 dakika üzeri yanana dek pişirilir. Piştikten sonra fırının içinde ılınana dek bekletilir.
- Daha sonra fırından alınıp buzdolabında 1 gece bekletildikten sonra servis yapılır. 2 paket isteğe bağlı olarak sütlü ya da bitter çikolatayı benmari usulü eritip servis esnasında kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun. ♡
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder