13 Aralık 2020 Pazar

Karnabahar Kavurma (Haşlamadan) Pratik Diyet Tarifi

 

Karnabahar Kavurma (Haşlamadan) Pratik Diyet Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük boy karnabahar
  • 1 kuru soğan
  • 3 kaşık sıvı yağ
  • Tuz
  • Arzuya göre baharatlar
  • Sos İçin Gereken Malzemeler
  • 1 yemek kaşığı tereyağı arzuya bağlı sıvı yağda olur
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Domates rendesi konserveden kullandım göz kararı
  • Sarımsaklı yoğurt 1 su bardağı kadar

Karnabahar Kavurma (Haşlamadan) Pratik Diyet Tarifi Yapılışı

  1. Resimlerde detaylandırdığım şekilde temizlenmiş karnabaharı incecik kıyalım tencereye doğranmış soğanı alıp iyice kavuralım.
  2. Üzerine kıyılmış karnabaharı alıp sürekli karıştıralım şu yok çevire çevire kavrulmasını sağlıyoruz öte yandan tereyağı salça kavurup domates sosunu ekleyelim beş dakika pisince altını kapatalım.
  3. Sarımsaklı yoğurdumuzuda hazır edelim ara ara karıştırarak kavurduğumuz karnabahar bu arada yumuşamış oluyor.
  4. Sona doğru tuz ve arzuya göre baharat ekleyip 1 iki tür daha çevirip servise alalım ilk sıcağı çıkınca üzerine yoğurt ve sosla süsleyip sunalım afiyetle şifa olsun 😊🌹🌷🤲.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder