Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 adet havuç
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 1 adet sivri biber
- 1 adet patlıcan(bende yoktu normalde kullanıyorum)
- 1 adet soğan
- 1 domates
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Tereyağı+sıvı yağ
- Pul biber, karabiber, tuz
- 2,2 su bardağı tavuk suyu(eğer yoksa bulyon + 2, 2 su bardağı kaynar su kullanabilirsiniz)
Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle sebzelerimizi( havuç, kırmızı biber, sivri biber, patlıcan) küp küp doğruyoruz.
- Daha sonra soğanımızı yemeklik doğruyoruz.
- Tavamıza sıvı yağ ve tereyağını alıyoruz ben tereyağını daha bol koyuyorum lezzet katması için keyfinize göre ayarlayabilirsiniz.
- Havuç soğan ve sivri biberleri tavada biraz kavurduktan sonra kırmızı biber ve patlıcanımızı ekleyerek güzelce pişiriyoruz.
- Salçalarımızıda ekliyoruz ve güzelce harmanlıyoruz eğer bulyon kullanıcaksanız bu aşamada koyabilirsiniz.
- Bulguru ve domatesi ilave ederek biraz tavada çevirdikten sonra suyumuzu da ilave ettikten sonra baharatlarını da atıp bir kere karıştırıp kapağını kapatıyoruz altını kısıp pişmeye bırakıyoruz.
- Suyunu çekmesini bekliyoruz eğer bulgurda pişkinliği farklı ise suyu çekince tadına bakarak daha pişmemiş ise biraz daha kaynar su ilave edebilirsiniz.
- Altını kapatmadan önce çok hafif suyunu bırakabilirsiniz eğer sulu sulu seviyorsanız 5 dakika da dinlendirdikten sonra mükemmel bulgur pilavımız hazır .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder