18 Aralık 2020 Cuma

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

 

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet sivri biber
  • 1 adet patlıcan(bende yoktu normalde kullanıyorum)
  • 1 adet soğan
  • 1 domates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tereyağı+sıvı yağ
  • Pul biber, karabiber, tuz
  • 2,2 su bardağı tavuk suyu(eğer yoksa bulyon + 2, 2 su bardağı kaynar su kullanabilirsiniz)

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle sebzelerimizi( havuç, kırmızı biber, sivri biber, patlıcan) küp küp doğruyoruz.
  2. Daha sonra soğanımızı yemeklik doğruyoruz.
  3. Tavamıza sıvı yağ ve tereyağını alıyoruz ben tereyağını daha bol koyuyorum lezzet katması için keyfinize göre ayarlayabilirsiniz.
  4. Havuç soğan ve sivri biberleri tavada biraz kavurduktan sonra kırmızı biber ve patlıcanımızı ekleyerek güzelce pişiriyoruz.
  5. Salçalarımızıda ekliyoruz ve güzelce harmanlıyoruz eğer bulyon kullanıcaksanız bu aşamada koyabilirsiniz.
  6. Bulguru ve domatesi ilave ederek biraz tavada çevirdikten sonra suyumuzu da ilave ettikten sonra baharatlarını da atıp bir kere karıştırıp kapağını kapatıyoruz altını kısıp pişmeye bırakıyoruz.
  7. Suyunu çekmesini bekliyoruz eğer bulgurda pişkinliği farklı ise suyu çekince tadına bakarak daha pişmemiş ise biraz daha kaynar su ilave edebilirsiniz.
  8. Altını kapatmadan önce çok hafif suyunu bırakabilirsiniz eğer sulu sulu seviyorsanız 5 dakika da dinlendirdikten sonra mükemmel bulgur pilavımız hazır 🤩🤩.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder