18 Aralık 2020 Cuma

Yumuşacık Çıtır Ekmek Tarifi

 

Yumuşacık Çıtır Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı kuru maya (veya yarım yaş maya)
  • 1 tatlı kaşığı silme toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yaklaşık 3-4 su bardağı un

Yumuşacık Çıtır Ekmek Tarifi Yapılışı

  1. Ilık su, maya ve şekeri derin bir kabın içerisinde maya eriyene kadar karıştıralım.
  2. Tuz ve unu ekleyip yoğuralım. ( unu yavaş yavaş ekleyerek yoğuralım.)
  3. Hafif ele yapışan hamur elde ettikten sonra 30 dk üzerini streçle kapatarak bekletelim.
  4. Hamuru un serpilmiş tezgaha alıp sekiz eşit parçaya ayıralım, istediğiniz şekli verebilirsiniz bu size kalmış.
  5. Şekil verip tepsiye alalım ve tepside de 10-15 dk bekletelim.
  6. 200 derece fırında pişmeye bırakalım.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder