Yumuşacık Çıtır Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı kuru maya (veya yarım yaş maya)
- 1 tatlı kaşığı silme toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yaklaşık 3-4 su bardağı un
Yumuşacık Çıtır Ekmek Tarifi Yapılışı
- Ilık su, maya ve şekeri derin bir kabın içerisinde maya eriyene kadar karıştıralım.
- Tuz ve unu ekleyip yoğuralım. ( unu yavaş yavaş ekleyerek yoğuralım.)
- Hafif ele yapışan hamur elde ettikten sonra 30 dk üzerini streçle kapatarak bekletelim.
- Hamuru un serpilmiş tezgaha alıp sekiz eşit parçaya ayıralım, istediğiniz şekli verebilirsiniz bu size kalmış.
- Şekil verip tepsiye alalım ve tepside de 10-15 dk bekletelim.
- 200 derece fırında pişmeye bırakalım.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder