Şile Paprika (Peynirli Biber Isıtması) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yarım yağlı peynir
- 1 kg tatlı köy biberi veya çarliston biber
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
Şile Paprika (Peynirli Biber Isıtması) Nasıl Yapılır?
- Köy biberlerini ızgarada veya kor ateşinde közleyin.
- Izgara yapamıyorsanız fırın veya ocakta da közleyebilirsiniz.
- Közlenen biberleri oda sıcaklığında 2-3 dakika bekleyin ve ılınınca kabuklarını soyun.
- Orta boyutlarda sahan tava içerisine biberleri uçları sahanın ortasına gelecek şekilde yan yana dizin.
- Biberlerin üzerine kırıklı ve yağlı peynirleri ilave edin.
- Ardından zeytinyağını biberlerin üzerinde gezdirin ve kapağını kapatarak pişmeye bırakın.
- Kısık ateşte peynirler erimeye başlayana kadar pişirin. Peynirler erimeye başladığında ocağın altını kapatın.
- Kapağını açarak 2 dakika dinlendirin. Daha sonra ana yemeğin yanında servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder