14 Aralık 2020 Pazartesi

Mişöriz Tarifi

 

Mişöriz Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı pirinç
  • Bütün tavuk (700 gram)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 6 su bardağı tavuk suyu
  • 100 gram tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Mişöriz Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak bütün tavuğu bol su ile yıkadıktan sonra düdüklü tencereye yerleştirin.
  • Tencerenin içerisine tavuğun üzerini geçecek şekilde suyla doldurun ve kapağını kapatarak yaklaşık 30 dakika pişirin.
  • Tavuk pişerken, soğanı küp küp doğrayın. Bir tavanın içerisine tereyağını ekleyerek eritin.
  • Yağ eridiğinde doğradığınız soğanları da üzerine ekleyerek ve pembeleşene kadar kavurun.
  • Ardından kırmızı biber, baharat ve salçayı ekleyin. Salçanın kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Pirinçleri yıkayıp süzdükten sonra salçalı karışımın üzerine ilave edin ve ortalama 5 dakika daha kavurmaya devam edin.
  • Yuvarlak ve büyük bir fırın tepsisine pirinçleri ekleyin ve tepsiye yayın.
  • Tavuğu pişirdiğiniz sudan 6 su bardağı alarak pirincin üzerine ekleyin.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pilavı yaklaşık 10 dakika pişirin.
  • Bu süre içinde pilav suyunu çekmeye başlayacaktır. 10 dakika sonra pilavı fırından çıkartın.
  • Pilavın üzerine kabaca doğradığınız tavukları yerleştirin.
  • Fırının ayarını 200 dereceye çıkartın ve tepsiyi tekrar fırına atarak yaklaşık 20 dakika daha pişirin.
  • Pişirme işleminin ardından pilavı fırından çıkartın ve üzerine başka bir tepsi ile kapatarak 10 dakika demlemeye bırakın.
  • Ardından mişörizi sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Mişöriz Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Mişöriz yapımında bütün tavuk yerine kabaca doğranmış tavuk parçaları da kullanabilirsiniz.
  • Tavuk eti yerine kırmızı et kullanarak da mişöriz yapabilirsiniz.
  • Eğer yemeği fırından almadan önce tavuk kızarmış ve pilav suyunu tamamen çekmişse, sıcak tavuk suyundan bir kepçe daha ilave edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder