Mişöriz Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı pirinç
- Bütün tavuk (700 gram)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 6 su bardağı tavuk suyu
- 100 gram tereyağı
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 adet kuru soğan
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Mişöriz Nasıl Yapılır?
- İlk olarak bütün tavuğu bol su ile yıkadıktan sonra düdüklü tencereye yerleştirin.
- Tencerenin içerisine tavuğun üzerini geçecek şekilde suyla doldurun ve kapağını kapatarak yaklaşık 30 dakika pişirin.
- Tavuk pişerken, soğanı küp küp doğrayın. Bir tavanın içerisine tereyağını ekleyerek eritin.
- Yağ eridiğinde doğradığınız soğanları da üzerine ekleyerek ve pembeleşene kadar kavurun.
- Ardından kırmızı biber, baharat ve salçayı ekleyin. Salçanın kokusu çıkana kadar kavurun.
- Pirinçleri yıkayıp süzdükten sonra salçalı karışımın üzerine ilave edin ve ortalama 5 dakika daha kavurmaya devam edin.
- Yuvarlak ve büyük bir fırın tepsisine pirinçleri ekleyin ve tepsiye yayın.
- Tavuğu pişirdiğiniz sudan 6 su bardağı alarak pirincin üzerine ekleyin.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pilavı yaklaşık 10 dakika pişirin.
- Bu süre içinde pilav suyunu çekmeye başlayacaktır. 10 dakika sonra pilavı fırından çıkartın.
- Pilavın üzerine kabaca doğradığınız tavukları yerleştirin.
- Fırının ayarını 200 dereceye çıkartın ve tepsiyi tekrar fırına atarak yaklaşık 20 dakika daha pişirin.
- Pişirme işleminin ardından pilavı fırından çıkartın ve üzerine başka bir tepsi ile kapatarak 10 dakika demlemeye bırakın.
- Ardından mişörizi sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Mişöriz Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Mişöriz yapımında bütün tavuk yerine kabaca doğranmış tavuk parçaları da kullanabilirsiniz.
- Tavuk eti yerine kırmızı et kullanarak da mişöriz yapabilirsiniz.
- Eğer yemeği fırından almadan önce tavuk kızarmış ve pilav suyunu tamamen çekmişse, sıcak tavuk suyundan bir kepçe daha ilave edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder