Sosyete Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yufka
Kıymalı sosu için;
- 200 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- Sıvıyağ
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı biber
Yufkaları ıslatmak için ;
- Yarım su bardağı su
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için;
- Sarımsaklı yoğurt
Sosu için ;
- Tereyağ
- Kırmızı pul biber
Sosyete Mantısı Tarifi Yapılışı
- Soğanları küçük küçük doğrayıp sıvı yağ koyduğumuz tavaya ekleyip pembeleşinceye kadar kavuruyor. Rengi dönen soğanlara kıymaları ekleyip kavurmaya devam ediyoruz
- . Kavrulan kıymalara salçayı da ekleyip güzelce karıştırdıktan ve biraz kavurduktan sonra baharatlarını da atıp biraz daha karıştırıp tüm malzemeyi özleştirdikten sonra ocağı kapatıyoruz.
- 1 adet yufkamızı 4 e bölüyoruz. Her bir üçgeni hazırladığımız sos ile ıslatıp kıymalı harçtan koyup gül böreği şeklinde sarıyoruz.
- Tüm yufkalar bitene kadar bu işlemi tekrarlıyoruz. Sardığımız böreklerin üzerine kalan sostan üzerilerine sürüyoruz ve.
- Önceden ısıtılmış 180 derecede hafif üstleri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
- Böreklerimiz pişerken sarımsaklı yoğurtlu sosunu hazırlıyoruz. (ben 4-5 yemek kaşığı yoğurda 1 diş sarımsak koydum ).
- Son olarak üzerine gezdireceğimiz sosu hazırlıyoruz.
- Tereyağını eritip içine pulbiberi ekleyip biraz karıştırıyoruz. (dikkatli olun tereyağı ve pulbiberi yakmayın. ).Ve artık hepsini birleştirip tadına doyma vakti 🤩.
- Böreğimizin üstüne sarımsaklı yoğurdumuzu onun üstünede sosumuzu döküp sosyete mantımızın tadına varıyoruz🤍😋😋Yapacak olanlar benimle fotoğraf paylaşırlarsa çok mutlu olurum 🤍.Afiyet olsun 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder