13 Aralık 2020 Pazar

Sosyete Mantısı Tarifi

 

Sosyete Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka

Kıymalı sosu için;

  • 200 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber

Yufkaları ıslatmak için ;

  • Yarım su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için;

  • Sarımsaklı yoğurt

Sosu için ;

  • Tereyağ
  • Kırmızı pul biber

Sosyete Mantısı Tarifi Yapılışı

  1. Soğanları küçük küçük doğrayıp sıvı yağ koyduğumuz tavaya ekleyip pembeleşinceye kadar kavuruyor. Rengi dönen soğanlara kıymaları ekleyip kavurmaya devam ediyoruz
  2. . Kavrulan kıymalara salçayı da ekleyip güzelce karıştırdıktan ve biraz kavurduktan sonra baharatlarını da atıp biraz daha karıştırıp tüm malzemeyi özleştirdikten sonra ocağı kapatıyoruz.
  3. 1 adet yufkamızı 4 e bölüyoruz. Her bir üçgeni hazırladığımız sos ile ıslatıp kıymalı harçtan koyup gül böreği şeklinde sarıyoruz.
  4. Tüm yufkalar bitene kadar bu işlemi tekrarlıyoruz. Sardığımız böreklerin üzerine kalan sostan üzerilerine sürüyoruz ve.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derecede hafif üstleri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
  6. Böreklerimiz pişerken sarımsaklı yoğurtlu sosunu hazırlıyoruz. (ben 4-5 yemek kaşığı yoğurda 1 diş sarımsak koydum ).
  7. Son olarak üzerine gezdireceğimiz sosu hazırlıyoruz.
  8. Tereyağını eritip içine pulbiberi ekleyip biraz karıştırıyoruz. (dikkatli olun tereyağı ve pulbiberi yakmayın. ).Ve artık hepsini birleştirip tadına doyma vakti 🤩.
  9. Böreğimizin üstüne sarımsaklı yoğurdumuzu onun üstünede sosumuzu döküp sosyete mantımızın tadına varıyoruz🤍😋😋Yapacak olanlar benimle fotoğraf paylaşırlarsa çok mutlu olurum 🤍.Afiyet olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder