13 Aralık 2020 Pazar

Etli Kurufasulye Tarifi

 

Etli Kurufasulye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı saban iri kuru fasulye
  • 400 gram emin dana sote
  • 1 büyük soğan
  • 50 gram tereyağı, ve az sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber, azıcık kimyon, pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Üzerini örtecek kadar su

Etli Kurufasulye Tarifi Yapılışı

  1. İlk başta ayrı bir tencerede 2 su bardağı (saban iri kurufasulyemizi) 30 dakika haşlıyoruz ve suyunu döküyoruz.
  2. Ayrı bir tencerede de etimizi 50 gram tereyağı ile kısık ateşte pişiriyoruz.
  3. Etimizde 1 saat kadar pişecektir.
  4. Sonrasında etimizin üzerine küçük küp küp kestiğimiz soğanımızı ekliyoruz onlarda bir 5, 10 dakika pişsin.
  5. Daha sonra salçamızı baharatlarımızı ekleyip fasulyemizi de ekliyoruz.
  6. Ardından suyumuzu döküp pişmeye bırakıyoruz. Özellikle kış aylarında olmazsa olmaz yemeğimiz hazır 💕.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder