17 Aralık 2020 Perşembe

Sıvıyağlı Şekerpare Tarifi

 

Sıvıyağlı Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı irmik 1 parmak eksik
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Portakal veya limon kabuğu rendesi
  • 3 bardak un kontrollü (Aldığı kadar)

Şerbeti için;

  • 3, 5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Çeyrek limon

Sıvıyağlı Şekerpare Tarifi Yapılışı

  1. Önce şerbet hazırlanır. Şerbet için şeker ,su, tencereye alınarak kaynatılır.
  2. İçine limon atılır ve tekrar 10 dakika daha kaynatılır.Altı kapatılır .
  3. Hamuru için sıvı yağ, yumurta ,içine irmik portakal kabuğu rendesi ,un ve en son kabartma tozu eklenerek hamur elde edilir .
  4. Kontrollü ekleyerek hamurunuzu kontrol edin.
  5. Yuvarlak şekil verilir , ben çatalla çizik atıp üstüne yumurta sarısından sürdüm diğerleri içerisinde fındık koydum .
  6. 180- 190 derece arasındaki fırında yaklaşık üzeri kızarana kadar pişirilir .
  7. Fırından çıkan soğumuş şerbet eklenir ve çekmesi beklenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder