Sıvıyağlı Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı irmik 1 parmak eksik
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Portakal veya limon kabuğu rendesi
- 3 bardak un kontrollü (Aldığı kadar)
Şerbeti için;
- 3, 5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- Çeyrek limon
Sıvıyağlı Şekerpare Tarifi Yapılışı
- Önce şerbet hazırlanır. Şerbet için şeker ,su, tencereye alınarak kaynatılır.
- İçine limon atılır ve tekrar 10 dakika daha kaynatılır.Altı kapatılır .
- Hamuru için sıvı yağ, yumurta ,içine irmik portakal kabuğu rendesi ,un ve en son kabartma tozu eklenerek hamur elde edilir .
- Kontrollü ekleyerek hamurunuzu kontrol edin.
- Yuvarlak şekil verilir , ben çatalla çizik atıp üstüne yumurta sarısından sürdüm diğerleri içerisinde fındık koydum .
- 180- 190 derece arasındaki fırında yaklaşık üzeri kızarana kadar pişirilir .
- Fırından çıkan soğumuş şerbet eklenir ve çekmesi beklenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder