17 Aralık 2020 Perşembe

Tarte Chocolat Tarifi

 

Tarte Chocolat Tarifi İçin Malzemeler

Tart hamuru için;

  • 125. gram tereyağ(yumuşamış)
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Alabildiğine un

Çikolatalı krema için:

  • 1 kutu süt kreması (200 ml)
  • 1 paket çikolata (200 gr)
  • 1 tatlı kaşığı nişasta

Tarte Chocolat Tarifi Yapılışı

  1. 👉İlk önce tart hamuru hazırlanır.
  2. Karıştırma kabına un hariç bütün malzemeler ilave edilir ve güzelce karıştırılır.
  3. Sonra azar azar un ilavesi yapılır ve yoğurulur.
  4. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
  5. Tart kalıbımıza eşit bir şekilde yayılır.
  6. Çatalla delikler açılır ve önceden 190 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  7. 👉Bu arada çikolatalı krema hazırlanır.
  8. Küçük tencerede krema ve nişasta çırpılır sonra çikolata parçaları ekleyerek kısık ateşte karıştırarak eritilir ( dikkat edin kaynamaması gerekiyor).
  9. Homojen bir karışım olunca ocaktan alınır.
  10. 👉Tart hamuru piştikten sonra soğutulur.
  11. Üzerine ılık olan çikolatalı krema dökülür ve dilediğiniz gibi süslenir.

Şimdiden afiyet bal şeker olsun 🥰😘.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder