Tarte Chocolat Tarifi İçin Malzemeler
Tart hamuru için;
- 125. gram tereyağ(yumuşamış)
- 1 yumurta
- 1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Alabildiğine un
Çikolatalı krema için:
- 1 kutu süt kreması (200 ml)
- 1 paket çikolata (200 gr)
- 1 tatlı kaşığı nişasta
Tarte Chocolat Tarifi Yapılışı
- İlk önce tart hamuru hazırlanır.
- Karıştırma kabına un hariç bütün malzemeler ilave edilir ve güzelce karıştırılır.
- Sonra azar azar un ilavesi yapılır ve yoğurulur.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
- Tart kalıbımıza eşit bir şekilde yayılır.
- Çatalla delikler açılır ve önceden 190 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Bu arada çikolatalı krema hazırlanır.
- Küçük tencerede krema ve nişasta çırpılır sonra çikolata parçaları ekleyerek kısık ateşte karıştırarak eritilir ( dikkat edin kaynamaması gerekiyor).
- Homojen bir karışım olunca ocaktan alınır.
- Tart hamuru piştikten sonra soğutulur.
- Üzerine ılık olan çikolatalı krema dökülür ve dilediğiniz gibi süslenir.
Şimdiden afiyet bal şeker olsun .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder