Tarhanalı Çubuk Kraker Tarifi

 

Tarhanalı Çubuk Kraker Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tarhana
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 3 kaşık tereyağ veya zeytinyağı
  • Peynir veya lor
  • İstediğiniz baharatlar
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Aldığı kadar tam buğday unu
  • 2 çay kaşığı buğday ruşeymi (isteğe bağlı)

Tarhanalı Çubuk Kraker Tarifi Yapılışı

  1. Tarhanayı ve yoğurdu karıştırarak 10- 15 dakika bekletiyoruz.
  2. Daha sonra diğer malzemeleri ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
  3. Hamurumuzu yağlı kağıt arasında açarak ister uzun çubuk şeklinde kesiyoruz .
  4. İsterseniz kalıplarla kurabiye şeklinde.
  5. 180 derece fırında kontrollü şekilde pişiriyoruz afiyet olsun.

Not tuz isterseniz ekleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder