Tarçınlı Havuçlu Kek Tarifi İçin Malzemeler
Kek için:
- 2 adet havuç
- 2 adet yumurta
- 1.5 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Ceviz
- Tarçın
- 1 paket şekerli vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1.5 su bardağı un
Kreması için:
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket şekerli vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Kek ıslatmak için:
- 1 çay bardağı süt
Tarçınlı Havuçlu Kek Tarifi Yapılışı
- Havuçlar rendelenir. Yumurta ve şeker mikser yardımıyla iyice çırpılır.
- Sıvıyağı ve süt eklenip çırpmaya devam edilir.
- Ceviz ve havuç hariç kalan tüm malzemeler çırpılır.
- En son ceviz ve havuç eklenip karıştırılır.
- Tart kalıbı yağlanır ve un serpilir ki kek kalıptan kolay çıksın.
- Hazırlanan kek harcı kalıba dökülür ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kontrollü şekilde pişirilir.
- Kek soğuyana kadar kalıptan çıkarılmamalı aksi takdirde kek parçalanabilir.
- Krema hazırlığı için tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeler tencereye alınır kaynayana kadar karıştırılır.
- Kaynayınca ocaktan alınır tereyağı ve vanilya eklenip mikser yardımıyla çırpılır.
- Kek soğuduktan sonra kalıptan çıkarılır. Sütle her yeri ıslatılır.
- Krema üzerine dökülür. Buzdolabında dinlendikten sonra dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder