Tarçınlı Havuçlu Kek Tarifi

 

Tarçınlı Havuçlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

Kek için:

  • 2 adet havuç
  • 2 adet yumurta
  • 1.5 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Ceviz
  • Tarçın
  • 1 paket şekerli vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1.5 su bardağı un

Kreması için:

  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket şekerli vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Kek ıslatmak için:

  • 1 çay bardağı süt

Tarçınlı Havuçlu Kek Tarifi Yapılışı


  1. Havuçlar rendelenir. Yumurta ve şeker mikser yardımıyla iyice çırpılır.
  2. Sıvıyağı ve süt eklenip çırpmaya devam edilir.
  3. Ceviz ve havuç hariç kalan tüm malzemeler çırpılır.
  4. En son ceviz ve havuç eklenip karıştırılır.
  5. Tart kalıbı yağlanır ve un serpilir ki kek kalıptan kolay çıksın.
  6. Hazırlanan kek harcı kalıba dökülür ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kontrollü şekilde pişirilir.
  7. Kek soğuyana kadar kalıptan çıkarılmamalı aksi takdirde kek parçalanabilir.
  8. Krema hazırlığı için tereyağı ve vanilya  hariç tüm malzemeler tencereye alınır kaynayana kadar karıştırılır.
  9. Kaynayınca ocaktan alınır tereyağı ve vanilya  eklenip mikser yardımıyla çırpılır.
  10. Kek soğuduktan sonra kalıptan çıkarılır. Sütle her yeri ıslatılır.
  11. Krema üzerine dökülür. Buzdolabında dinlendikten sonra dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun 🥕🥧🧡.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder