Tavuklu Kapama Tarifi İçin Malzemeler
- 7-8 adet tavuk baget
- 3 su bardağı pirinç
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım kavanoz domates rendesi
- 1 adet soğan
- 2 su bardağı ılık su
- 2 su bardağı tavuk suyu
- Biraz tuz nane karabiber
Tavuklu Kapama Tarifi Yapılışı
- Pirincimizi bol su ile yıkayarak ılık suda bekletelim.
- Uygun bir tencereye sıvı yağ alarak yemeklik doğranmış soğanı hafif pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Pirinçleri ilave ederek birkaç dakika daha kavurmaya devam edelim.
- Son olarak domates rendesi, tuz ve naneyi ilave ederek karıştıralım ve ocaktan alalım.
- Kavurduğumuz pirinçleri tepsimize alalım.
- Üzerine haşlanmış tavuk bagetlerimizi yerleştirelim.
- Tavuk suyunu fırın kabına dökelim. Tavukların üzerine ara ara tereyağ bırakalım.
- 200 ͒derecede ısıtılmış fırında pilavımız suyunu çekene kadar pişirelim.
- Kapamamızı fırından aldıktan sonra isteğe göre üzerine karabiber ekleyip 15 dakika dinlendirelim ve servis edelim.
Afiyet olsun:)).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder