15 Aralık 2020 Salı

Tavuklu Kapama Tarifi

 

Tavuklu Kapama Tarifi İçin Malzemeler

  • 7-8 adet tavuk baget
  • 3 su bardağı pirinç
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım kavanoz domates rendesi
  • 1 adet soğan
  • 2 su bardağı ılık su
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • Biraz tuz nane karabiber

Tavuklu Kapama Tarifi Yapılışı

  1. Pirincimizi bol su ile yıkayarak ılık suda bekletelim.
  2. Uygun bir tencereye sıvı yağ alarak yemeklik doğranmış soğanı hafif pembeleşinceye kadar kavuralım.
  3. Pirinçleri ilave ederek birkaç dakika daha kavurmaya devam edelim.
  4. Son olarak domates rendesi, tuz ve naneyi ilave ederek karıştıralım ve ocaktan alalım.
  5. Kavurduğumuz pirinçleri tepsimize alalım.
  6. Üzerine haşlanmış tavuk bagetlerimizi yerleştirelim.
  7. Tavuk suyunu fırın kabına dökelim. Tavukların üzerine ara ara tereyağ bırakalım.
  8. 200 ͒derecede ısıtılmış fırında pilavımız suyunu çekene kadar pişirelim.
  9. Kapamamızı fırından aldıktan sonra isteğe göre üzerine karabiber ekleyip 15 dakika dinlendirelim ve servis edelim.

Afiyet olsun:)).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder