18 Aralık 2020 Cuma

Tencerede Sufle Tarifi

 

Tencerede Sufle Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 8 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 8 dilim bitter çikolata
  • Pudra şeker

Tencerede Sufle Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bir kabın içerisinde yumurta ve toz şekeri karıştırın.
  • Şeker tamamen eridiğinde içerisine sıvıyağ, süt, kakao, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyerek mikserle çırpın.
  • Bu esnada geniş bir tencerenin içerisine su doldurun. Sufleyi pişirmek için ısıya dayanıklı sufle kalıpları kullanabilirsiniz.
  • Tencereye doldurduğunuz su, sufle kalıplarının yarısına gelmelidir.
  • Sufle kalıplarının her birine 1 dilim çikolata yerleştirin.
  • Hazırladığınız karışımı sufle kaplarına doldurun. Kapların üzerinde 1 parmak kalınlığında boşluk bırakın.
  • Kalan çikolata dilimlerini, karışımın ortasına batırın.
  • Sufle kalıplarını tenceredeki sıcak suyun içerisine dikkatli bir şekilde yerleştirin.
  • Su kaynayana kadar, yaklaşık 1 dakika, yüksek ateşte pişirin.
  • Su kaynamaya başladığında ocağı kısık ateşe alın, tencerenin kapağını kapatın ve 6 dakika kontrollü bir şekilde pişirin.
  • Pişen sufleleri oda sıcaklığında bekletin. Ardından elenmiş pudra şekeri serpiştirerek servis edin. Afiyet olsun.

Tencerede Sufle Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Sufle kalıbınız yoksa, ısıya dayanıklı fincanlar da kullanabilirsiniz.
  • Bitter çikolata yerine sütlü veya beyaz çikolata da kullanabilirsiniz.
  • Verilen ölçülerden ortalama 4-6 kişilik sufle hazırlanmaktadır.
  • Sufleyi pişirirken içerisine su kaçmamasına dikkat edin. 
  • Tencerenin kapağını kapattıktan sonra üzerine bir bez yerleştirin. Bu sayede daha kolay pişecektir.
  • Sufleyi pişirme süresi maksimum 6 dakika olmalıdır. Ara sıra kontrol edin. Üzeri kek görünümüne gelmeye başladığında altını kapatın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder