13 Aralık 2020 Pazar

Un Helvası Tarifi

 

Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağ veya margarin
  • 1,5 su bardağı un

Şerbeti İçin

  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker

Un Helvası Tarifi Yapılışı

  1. Bir tencerenin içerisinde su ve şekeri eriyene kadar güzelce karıştırın. Hafif sıcak hale gelince ocaktan alın.
  2. Tabanı kalın, yanmaz yapışmaz bir tavaya tereyağını alın ve eritin.
  3. Ardından üzerine elenmiş unu azar azar ilave edin. İlave ettiğiniz unu kavurmaya başlayın.
  4. Kavurdukça rengi dönecek ve sıvı halde bir kıvam alacaktır. Kavurma işlemi 10-15 dakika kadar sürebilir. Bu işlemi orta ateşte yapın. Bu kıvama gelince şerbetini de verin.
  5. Hazırladığınız ve hafif soğuyan şerbeti sıcak helvanıza azar azar vermeye başlayın. Öteki yandan da güzelce karıştırın.
  6. Şerbetini içine emdikçe helvanız koyulaşmaya başlayacaktır. Kıvamı iyice oturunca ve katılaşınca servis etme aşamasına gelmiş demektir.
  7. Tahta kaşık, dondurma kaşığı ya da yemek kaşığı yardımıyla sıcak helvanıza şekil verin. Soğudukça katılaşacaktır kıvamı.
  8. Tam soğumadan şekil vermeniz daha kolay olur. Şekil verdiğiniz helvaları bir süre dinlendirdikten sonra üzerini istediğini şekilde süsleyebilirsiniz ben süt reçeli koydum çok yakıştı afiyet olsun🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder