Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gram tereyağ veya margarin
- 1,5 su bardağı un
Şerbeti İçin
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
Un Helvası Tarifi Yapılışı
- Bir tencerenin içerisinde su ve şekeri eriyene kadar güzelce karıştırın. Hafif sıcak hale gelince ocaktan alın.
- Tabanı kalın, yanmaz yapışmaz bir tavaya tereyağını alın ve eritin.
- Ardından üzerine elenmiş unu azar azar ilave edin. İlave ettiğiniz unu kavurmaya başlayın.
- Kavurdukça rengi dönecek ve sıvı halde bir kıvam alacaktır. Kavurma işlemi 10-15 dakika kadar sürebilir. Bu işlemi orta ateşte yapın. Bu kıvama gelince şerbetini de verin.
- Hazırladığınız ve hafif soğuyan şerbeti sıcak helvanıza azar azar vermeye başlayın. Öteki yandan da güzelce karıştırın.
- Şerbetini içine emdikçe helvanız koyulaşmaya başlayacaktır. Kıvamı iyice oturunca ve katılaşınca servis etme aşamasına gelmiş demektir.
- Tahta kaşık, dondurma kaşığı ya da yemek kaşığı yardımıyla sıcak helvanıza şekil verin. Soğudukça katılaşacaktır kıvamı.
- Tam soğumadan şekil vermeniz daha kolay olur. Şekil verdiğiniz helvaları bir süre dinlendirdikten sonra üzerini istediğini şekilde süsleyebilirsiniz ben süt reçeli koydum çok yakıştı afiyet olsun🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder