Yeni Yıl Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
- 225 gram tereyağ
- 200 gram şeker veya pudra şekeri
- 1-2 damla vanilya
- 1 yumurta
- Bir tutam tuz
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 425 gram un
Sosu için:
- 80 gram bitter çikolata
- 80 gram sütlü çikolata
Veya kendiniz sos yapabilirsiniz onun için:
- 1 yumurta akı
- 150gr pudra şekeri
- Ve tabii sıkma torbası
- Şekil vermek için kalıplar
Yeni Yıl Kurabiyesi Tarifi Yapılışı
- İlk olarak oda sıcaklığındaki yağ ile şekeri iyice çırp.
- Yumurta, vanilya, tuz, kabartma tozu ekledim.
- Ardından ben harcı ikiye ayırdım ve birine normal un kullandım(212, 5 gr) diğerine tarçın(2-3 çay kaşığı) keçi boynuzu unu(30 gr) ve normal un(182, 5 gr) kullandım.
- Hamur açma matında merdane yardımıyla hamuru ince olacak şekilde açtım.
- İstediğim şekilde kalıp kullandım. Fırın tepsime yağlı kağıt yerleştirdim.
- Yaptığım kurabiyeleri tepsiye alıp 5-6 dk buzdolabında beklettim.
- Fırının derecesi 170 alt-üst turbo ayarında. 7-8 dk içinde pişiyor.
- Ardından soğumasını bekledim ve süsleme için kullanacağım çikolataları benmari usulü erittim ve bir sıkma torbası yardımıyla süsledim.
Tarifi margaux yeni yıl kurabiyesi diye google da aratırsanız çıkar:).
Not : ! ben harcımı ikiye ayırdım bir kısmını tarçın(2-3 çk) ve keyçi boynuzu unu ile yaptım o yüzden un ölçüsünü yarı yarı kullandım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder