17 Aralık 2020 Perşembe

Yeni Yıl Kurabiyesi Tarifi

 

Yeni Yıl Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 225 gram tereyağ
  • 200 gram şeker veya pudra şekeri
  • 1-2 damla vanilya
  • 1 yumurta
  • Bir tutam tuz
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 425 gram un

Sosu için:

  • 80 gram bitter çikolata
  • 80 gram sütlü çikolata

Veya kendiniz sos yapabilirsiniz onun için:

  • 1 yumurta akı
  • 150gr pudra şekeri
  • Ve tabii sıkma torbası
  • Şekil vermek için kalıplar

Yeni Yıl Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak oda sıcaklığındaki yağ ile şekeri iyice çırp.
  2. Yumurta, vanilya, tuz, kabartma tozu ekledim.
  3. Ardından ben harcı ikiye ayırdım ve birine normal un kullandım(212, 5 gr) diğerine tarçın(2-3 çay kaşığı) keçi boynuzu unu(30 gr) ve normal un(182, 5 gr) kullandım.
  4. Hamur açma matında merdane yardımıyla hamuru ince olacak şekilde açtım.
  5. İstediğim şekilde kalıp kullandım. Fırın tepsime yağlı kağıt yerleştirdim.
  6. Yaptığım kurabiyeleri tepsiye alıp 5-6 dk buzdolabında beklettim.
  7. Fırının derecesi 170 alt-üst turbo ayarında. 7-8 dk içinde pişiyor.
  8. Ardından soğumasını bekledim ve süsleme için kullanacağım çikolataları benmari usulü erittim ve bir sıkma torbası yardımıyla süsledim.

Tarifi margaux yeni yıl kurabiyesi diye google da aratırsanız çıkar:).

Not : ! ben harcımı ikiye ayırdım bir kısmını tarçın(2-3 çk) ve keyçi boynuzu unu ile yaptım o yüzden un ölçüsünü yarı yarı kullandım.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder