Zencefilli Kış Kurabiyesi-Gingerbread Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 230gr oda sıcaklığında tereyağı
- 1 su bardağı toz şeker (eğer varsa esmer şeker daha iyi olur )
- 1 su bardağı üzüm pekmezi
- 1 yumurta oda sıcaklığında
- 6 bardak un
- 4 çay kaşığı toz zencefil
- 2 çay kaşığı toz tarçın
- 2 çay kaşığı toz karanfil
- 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
Zencefilli Kış Kurabiyesi-Gingerbread Kurabiye Nasıl Yapılır?
- Tereyağı ve şeker krema kıvamına gelene dek çırpılır.
- Pekmez ve yumurta bu karışıma eklenir ve karıştırılır.
- Ardından kuru malzemeler ve portakal kabuğu rende si eklenir ve bütün malzeme iyice karışana kadar çırpma işlemi devam eder.
- Oldukça tok bir hamur elde edince hamur tezgaha alınır ve iki eşit parçaya bölünür.
- Parçaların ikisi de bir disk haline getirilip streç filme sarılır.
- 1 saat buzdolabında dinlendirilen hamur iki yağlı kağıt arasında açılır ve şekillendirilir. Ardından 170° fırında 8 - 10 dakika pişirilir.
- Fırından çıkarılan kurabiyeler soğuyana kadar hareket ettirilmemelidir. Aksi takdirde kırılabilirler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder