18 Aralık 2020 Cuma

Zencefilli Kış Kurabiyesi-Gingerbread Kurabiye Tarifi

 

Zencefilli Kış Kurabiyesi-Gingerbread Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 230gr oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker (eğer varsa esmer şeker daha iyi olur )
  • 1 su bardağı üzüm pekmezi
  • 1 yumurta oda sıcaklığında
  • 6 bardak un
  • 4 çay kaşığı toz zencefil
  • 2 çay kaşığı toz tarçın
  • 2 çay kaşığı toz karanfil
  • 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi

Zencefilli Kış Kurabiyesi-Gingerbread Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı ve şeker krema kıvamına gelene dek çırpılır.
  • Pekmez ve yumurta bu karışıma eklenir ve karıştırılır. 
  • Ardından kuru malzemeler ve portakal kabuğu rende si eklenir ve bütün malzeme iyice karışana kadar çırpma işlemi devam eder.
  • Oldukça tok bir hamur elde edince hamur tezgaha alınır ve iki eşit parçaya bölünür.
  • Parçaların ikisi de bir disk haline getirilip streç filme sarılır. 
  • 1 saat buzdolabında dinlendirilen hamur iki yağlı kağıt arasında açılır ve şekillendirilir. Ardından 170° fırında 8 - 10  dakika pişirilir. 
  • Fırından çıkarılan kurabiyeler soğuyana kadar hareket ettirilmemelidir. Aksi takdirde kırılabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder