13 Aralık 2020 Pazar

Zencefılli Mercımek Corbası Tarifi

 

Zencefılli Mercımek Corbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kasığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 3.4 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 4.5 su bardağı su
  • Su miktarını kontrol ediniz kıvamına göre artırılıp azaltılabilir

Zencefılli Mercımek Corbası Tarifi Yapılışı

  1. Mercimeği yıkayıp süzelim soğanı havucu ve patatesi doğrayalım sıvı yağ ilave edip bir tencereye mercimeği ve sebzeleri ilave edelim.
  2. Bir miktar yağda kavuralım içine sıcak suyu ilave edelim ve haşlamaya bırakalım mercimekler ezilince haşlanmış olacaktır.
  3. Sonra blendırdan geçirelim içine zerdaçal ilave edip bir taşım daha kaynatalım. Başka bir tavada sıvı yağ yada tereyağ ile nane ve pul biberi kavuralım ve çorbamızın üzerine pisince ilave edip karıştıralım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder