13 Aralık 2020 Pazar

Kabak Çorbası Tarifi

 

Kabak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük balkabağı (Yaklaşık 1, 2-1, 3 kg)
  • 1 büyük kırmızı biber
  • 4 orta boy havuç
  • 1 büyük soğan
  • 1 parça zencefil
  • 500 ml litre taze süt
  • 500 ml litre su
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş kişniş
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • Tuz biber

Kabak Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Yavaş pişirici soteleme fonksiyonunu kullanarak 2 yemek kaşığı zeytin yağı içinde ince doğranmış soğan ve zencefili kızartın, ayrıca kimyon ve kişnis kızaran malzemenin içine dökün.
  2. Su, süt ve küp küp doğranmış balkabağı, havuç ve biberi ekleyin sonra yavaş pişirme modunda yavaşça pişirin(
  3. Ben yaklaşık 45 dakika kadar pişirdim, yani malzemelerim yumuşayana kadar)
  4. Çorba hazır olduğunda, tercih ettiğiniz kıvama gelene kadar blender ile püre haline getirin (Balkabağı ve havucun tatlı tadını vurgulamak istiyorsanız buraya bir çorba kaşığı bal ekleyebilirsiniz).
  5. Daha şimdiden afiyet olsun ! 🥰👌🤤.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder