Kabak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 küçük balkabağı (Yaklaşık 1, 2-1, 3 kg)
- 1 büyük kırmızı biber
- 4 orta boy havuç
- 1 büyük soğan
- 1 parça zencefil
- 500 ml litre taze süt
- 500 ml litre su
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı öğütülmüş kişniş
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
- Tuz biber
Kabak Çorbası Tarifi Yapılışı
- Yavaş pişirici soteleme fonksiyonunu kullanarak 2 yemek kaşığı zeytin yağı içinde ince doğranmış soğan ve zencefili kızartın, ayrıca kimyon ve kişnis kızaran malzemenin içine dökün.
- Su, süt ve küp küp doğranmış balkabağı, havuç ve biberi ekleyin sonra yavaş pişirme modunda yavaşça pişirin(
- Ben yaklaşık 45 dakika kadar pişirdim, yani malzemelerim yumuşayana kadar)
- Çorba hazır olduğunda, tercih ettiğiniz kıvama gelene kadar blender ile püre haline getirin (Balkabağı ve havucun tatlı tadını vurgulamak istiyorsanız buraya bir çorba kaşığı bal ekleyebilirsiniz).
- Daha şimdiden afiyet olsun ! 🥰👌🤤.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder