16 Aralık 2020 Çarşamba

Zerdeçallı Kuymak Tarifi

 

Zerdeçallı Kuymak Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 kaşığı gül suyu
  • 2 tatlı kaşığı zerdeçal
  • Biraz ceviz içi

Zerdeçallı Kuymak Tarifi Yapılışı

  1. Su ve şekeri kaynatın.
  2. Tereyağını kısık ateşte eritin.
  3. Üzerine yavaşça unu ekleyip tahta kaşık ile unu kavurun.
  4. Unu renklenince şerbeti ekleyin.
  5. Zerdeçal ve gül soyu ve ceviz içini ekleyin.
  6. Kaynattıktan sonra altını kapatın.
  7. Ve servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder