Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi

 

Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta büyüklükte lahana
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 adet soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 3-4 diş sarımsak
  • Tuz

Pişirmek için:

  • 1.5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz

Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi Yapılışı

  1. Lahanayı bütün olarak kaynayan suyun içine oturtup yavaş yavaş haşlayarak yapraklarını çıkarıyoruz.
  2. Soğanları yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun üzerine salçaları ekleyin.
  3. Pirinci yıkayıp içine atıp kavurun üzerine baharatları atıp karıştırın, en son olarak sarımsak ve tuzunu da ekleyin.
  4. Haşlamış olduğumuz lahana yaprakları saracak şekilde kesip, pirinçli içten koyup, sarın.
  5. Tencereye dizip, üzerine tuz atıp, salçalı su yapıp, üzerine dökün.
  6. Sonra dinlenen sarmaları servis tabağına dizerek servis yapın. Afiyet olsun. 😋😋👌.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder