Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 orta büyüklükte lahana
- 2 su bardağı pirinç
- 2 adet soğan
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 3-4 diş sarımsak
- Tuz
Pişirmek için:
- 1.5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Tuz
Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi Yapılışı
- Lahanayı bütün olarak kaynayan suyun içine oturtup yavaş yavaş haşlayarak yapraklarını çıkarıyoruz.
- Soğanları yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun üzerine salçaları ekleyin.
- Pirinci yıkayıp içine atıp kavurun üzerine baharatları atıp karıştırın, en son olarak sarımsak ve tuzunu da ekleyin.
- Haşlamış olduğumuz lahana yaprakları saracak şekilde kesip, pirinçli içten koyup, sarın.
- Tencereye dizip, üzerine tuz atıp, salçalı su yapıp, üzerine dökün.
- Sonra dinlenen sarmaları servis tabağına dizerek servis yapın. Afiyet olsun.
.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder