18 Aralık 2020 Cuma

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi

 

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy soğan
  • 1 su bardağı zeytinyağı ( yarısı soğanı kavurmak için yarısı da sarmaları pişirmek için )
  • 3 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su
  • Birer tatlı kaşığı olacak şekilde tuz, karabiber, nane, pul biber, kimyon
  • 1 bütün limon

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi Yapılışı

  1. İç harcını hazırlamak için :Soğanları küp küp doğrayıp yarım su bardağı zeytinyağı ile kavurun.
  2. Kavurduktan sonra pirinçi ekleyip kavurmaya devam edelim.
  3. Sonra 1 su bardağı su koyup ve kısık ateşte pişerken baharatları da koyup karıştırdıktan sonra kapağını kapatın.
  4. Yaprakların içine 1 tatlı kaşığı kadar harçtan koyup sarın.
  5. Yaprakların hepsini sardıktan sonra tencereye dizin ve yarım su bardağı zeytinyağı ve suyu tencereye ekleyin.
  6. Sarmaların biraz daha ekşi olması için limon dilimlerini üstüne koyup bir tabakla kapattıktan sonra tencerenin kapağını kapatın.
  7. Yaklaşık 2 saat piştikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyetler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder