Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet orta boy soğan
- 1 su bardağı zeytinyağı ( yarısı soğanı kavurmak için yarısı da sarmaları pişirmek için )
- 3 su bardağı pirinç
- 2 su bardağı su
- Birer tatlı kaşığı olacak şekilde tuz, karabiber, nane, pul biber, kimyon
- 1 bütün limon
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi Yapılışı
- İç harcını hazırlamak için :Soğanları küp küp doğrayıp yarım su bardağı zeytinyağı ile kavurun.
- Kavurduktan sonra pirinçi ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Sonra 1 su bardağı su koyup ve kısık ateşte pişerken baharatları da koyup karıştırdıktan sonra kapağını kapatın.
- Yaprakların içine 1 tatlı kaşığı kadar harçtan koyup sarın.
- Yaprakların hepsini sardıktan sonra tencereye dizin ve yarım su bardağı zeytinyağı ve suyu tencereye ekleyin.
- Sarmaların biraz daha ekşi olması için limon dilimlerini üstüne koyup bir tabakla kapattıktan sonra tencerenin kapağını kapatın.
- Yaklaşık 2 saat piştikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyetler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder