18 Aralık 2020 Cuma

Tost Ekmeğinden Lahmacun Tarifi

 

Tost Ekmeğinden Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gr kıyma
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 tane sivri biber
  • 1 tane domates
  • 4 dal maydanoz
  • 3 kaşık sıvı yağ
  • Tuz, pul biber, karabiber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı su
  • 12 dilim tost ekmeği

Tost Ekmeğinden Lahmacun Tarifi Yapılışı

  1. Önce iç harcımızı hazırlayalım. Önce kıymayı bir kaseye alalım.
  2. Sonra sırası ile domatesi, biberi, kuru soğanı rondoda geçiriyoruz ve kıymaya katıyoruz maydanozu ince ince koyalım.
  3. Salçaları ve baharatları ekleyelim 2kaşık suyu ve 1tatlı kaşığı tatlı toz biber renk vermesi için ekleyerek kaşık yardımı ile iyice karıştıralım iç harcımız hazır.
  4. Baharatlarını kendi arzunuza göre ekleyebilir siniz onun için ölçü yazmadım.
  5. Tost ekmeklerini tepsiye dizelim ve üzerine harcımızı düzgün bir şekilde sürelim ve 180 derecede ısıtılmış fırının normal kullandığımız bölümden bir üst katına tepsiyi yerleştirelim.
  6. Buradaki amaç tost ekmeğinin altının kurumaması için.Ben 20 dakika durdurdum. Sizin fırın değişiklik gösterebilir.
  7. Üstü kızarınca aldım. Çok güzel oldu tadı ile görüntüsü ile çok pratik nefis çocuklarınızda severek yiyecekleri eminim deneyeceklere afiyet olsun.
  8. Sıcak sıcak servis yapıyoruz. Eğer önceden yapar iseniz biraz sıcağı geçince ağzı kapalı bir kaba alırsınız. Sonra yerken ısıtabilirsiniz. .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder