Çok Lezzetli Karnabahar Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
- Karnabahar
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz, pulbiber
- Kekik, kırmızı toz biber
Üzeri için;
- 150 gram kıyma
- Yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 adet soğan
- Yarım yemek kaşığı salça
- Tuz, karabiber, pulbiber
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Çok Lezzetli Karnabahar Mantısı Tarifi Yapılışı
- Karnabaharı orta büyüklükte doğrayıp 5-10 dakika arası haşlayın.
- Haşladığımız karnabaharı süzüp bir kap içine yarım çay bardağı sıvı yağı, tuz, pul biber, toz kırmızı biber, kekiği ekleyip güzelce harmanlayıp fırın tepsisine döküyoruz ve 180 derece fırında yaklaşıl 15 dakika pişireceğiz.
- Karnabahar pişerken üstü için; soğanı sıvı yağ da kavurun.
- Sonra yarım yemek kaşığı salça ekleyin biraz daha kavurun.
- Sonra kıymamızı ve baharatları ekleyin 5 dakika kavrulması yeterli olacak.
- Yoğurdu ezilmiş 2 diş sarımsakla karıştırın.
- Fırından çıkardığımız karnabaharı bir servis tabağına dökelim.
- Üzerine yoğurdu ve üzerine en son kıymalı harcımızı döküp üstüne maydanoz serpiştirebilirsiniz.
Deneyenlere afiyet olsun 😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder