Vişne Soslu Magnolıa Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı süt
- 2 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 kutu krema 200 ml
- 80 gram beyaz çikolata
- 2 paket eti burçak
- 1 adet muz
Vişne sosu için;
- 1 su bardağı vişne
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım çay bardağı su
Vişne Soslu Magnolıa Tarifi Yapılışı
- Süt, yumurta sarısı, nişasta ve şekeri tencereye alalım sürekli karıştırarak pişirelim.
- Patlak patlak olunca ocaktan alalım.
- İçine tereyağı çikolata ve vanilyalı ekleyip iyice karıştıralım.
- Son olarak 200 ml kremayı ekleyip el blendırından geçirelim ipeksi bir krema elde edelim.
- Diğer yandan bisküviyi robottan geçirip toz haline getirelim.
- Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp küçük bir tencereye alalım şeker ve nişastayı ekleyip pişirelim ve el blendırından geçirelim ince delikli bir süzgeçten süzelim tortusunu atalım sos hazır👌🏻.
- Önce kupaların en altına birer yemek kaşığı bisküvi koyalım sonra krema sonra vişne sosu tekrar bisküvi ve muz dilimlenmiş olarak ve kremayı son olarak paylaştırıp bisküvi ile bitirelim.
Afiyet olsun❤️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder