21 Şubat 2021 Pazar

Vişne Soslu Magnolıa Tarifi

 

Vişne Soslu Magnolıa Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı süt
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kutu krema 200 ml
  • 80 gram beyaz çikolata
  • 2 paket eti burçak
  • 1 adet muz

Vişne sosu için;

  • 1 su bardağı vişne
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım çay bardağı su

    Vişne Soslu Magnolıa Tarifi Yapılışı

  • Süt, yumurta sarısı, nişasta ve şekeri tencereye alalım sürekli karıştırarak pişirelim.
  • Patlak patlak olunca ocaktan alalım.
  • İçine tereyağı çikolata ve vanilyalı ekleyip iyice karıştıralım.
  • Son olarak 200 ml kremayı ekleyip el blendırından geçirelim ipeksi bir krema elde edelim.
  • Diğer yandan bisküviyi robottan geçirip toz haline getirelim.
  • Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp küçük bir tencereye alalım şeker ve nişastayı ekleyip pişirelim ve el blendırından geçirelim ince delikli bir süzgeçten süzelim tortusunu atalım sos hazır👌🏻.
  • Önce kupaların en altına birer yemek kaşığı bisküvi koyalım sonra krema sonra vişne sosu tekrar bisküvi ve muz dilimlenmiş olarak ve kremayı son olarak paylaştırıp bisküvi ile bitirelim.
  • Afiyet olsun❤️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder