21 Şubat 2021 Pazar

Dondurma Kaşığı Kurabiyesi Tarifi

 

Dondurma Kaşığı Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram tereyağı veya margarin (yumuşak)
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı nişasta mısır veya buğday farketmez
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 vanilya
  • 1.5 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 4 su bardağından bir parmak eksik un
  • 1 çay bardağı bitter damla çikolata

Kakaolu için;

  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı bitter damla çikolata

    Dondurma Kaşığı Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  • Tereyağı yumurta ve sıvı yağı iyice karıştıralım.
  • Pudra şekeri, nişasta, vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyip yumuşak bir hamur yoğuralım.
  • Hamuru ikiye bölelim.
  • Bir parçasına bir çay bardağı damla çikolata ekleyip yoğuralım.
  • Diğer parçaya kakao ve bir çay bardağı damla çikolata ekleyip yoğuralım.
  • Dondurma kaşığı ile şekil verip yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
  • 170 derecede pembeleşinceye kadar 15-20 dakika pişirelim.
  • Ben tam 20 dakika sonra çıkardım.
  • ❗️Hamurun yumuşak olmasına dikkat edelim.

    ❗️Birde bu şekli vermek için metal dondurma kaşığı kullanalım. İçinden metal bir parça geçiyor ve o tırtıklı şekli o veriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder