21 Şubat 2021 Pazar

Telli Baba Tatlısı Tarifi

 

Telli Baba Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağı yada margarin
  • 1 kahve fincanı şeker
  • 1 kahve fincanı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3,5 su bardağı un

İçi için;

  • 100 gram kadayıf
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Birkaç damla limon

    Telli Baba Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak şerbeti kaynatıp soğumaya bırakalım.
  • Ardından un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri ekleyelim.
  • Elimizle yumuşak olan margarin ve diğer malzemeler karışana kadar elimiz yardımıyla karıştıralım.
  • Ardından unu ekleyip ele yapışmayan bir kıvam elde edene kadar yoğuralım.
  • Daha sonra hamurdan mandalina büyüklüğüne yakın parçalar koparıp açalım içlerine ceviz ve kadayıf koyup kapatıp yuvarlayalım.
  • Fırın kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim.
  • Fırından çıkan tatlılarımızın ilk sıcaklığı çıktıktan sonra soğuk şerbeti üzerine dökelim.
  • 2 saat dinlendirdikten sonra servise hazır demeyeceklere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder