Telli Baba Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gram tereyağı yada margarin
- 1 kahve fincanı şeker
- 1 kahve fincanı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un
İçi için;
- 100 gram kadayıf
- 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Birkaç damla limon
Telli Baba Tatlısı Tarifi Yapılışı
- İlk olarak şerbeti kaynatıp soğumaya bırakalım.
- Ardından un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri ekleyelim.
- Elimizle yumuşak olan margarin ve diğer malzemeler karışana kadar elimiz yardımıyla karıştıralım.
- Ardından unu ekleyip ele yapışmayan bir kıvam elde edene kadar yoğuralım.
- Daha sonra hamurdan mandalina büyüklüğüne yakın parçalar koparıp açalım içlerine ceviz ve kadayıf koyup kapatıp yuvarlayalım.
- Fırın kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim.
- Fırından çıkan tatlılarımızın ilk sıcaklığı çıktıktan sonra soğuk şerbeti üzerine dökelim.
- 2 saat dinlendirdikten sonra servise hazır demeyeceklere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder