El Açması Ispanaklı Börek (Çıtır, Çıtır) Tarifi

 

El Açması Ispanaklı Börek (Çıtır, Çıtır) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg. un
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Tuz

İç malzeme için:

  • 500 gr. ıspanak
  • 200 gr. beyaz peynir
  • 2 orta boy soğan
  • 1 çay bardağı  zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, kırmızı toz biber

Hamurları yağlamak için:

  • 125 gr. tereyağ
  • 1 su bardağı sıvıyağ

    El Açması Ispanaklı Börek (Çıtır, Çıtır) Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak tüm malzemeyi katarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
  • İçimizi hazırlayana kadar dinlendiriyoruz.
  • İyice yıkayıp, doğradığımız ıspanağımıza; soğanı, peyniri, yağı, tuz ve biberlerimizi ekleyip birbirine harmanlıyoruz.
  • Dinlenmiş hamurumuzu limon büyüklüğünde bezelere bölüyoruz. (benim hamurumdan 18 beze çıktı. )
  • Her hamuru yağlayıp yine bir 10 dakika dinlendirelim.
  • Sonra hamurlarımızı tek tek alarak, yağımızdan sürüp elimizle iyice inceltene kadar açıyoruz.
  • Ispanaklı harçtan üst kısmına serpip rulo halinde yuvarlıyoruz.
  • Yağlanmış tepsimize uzunlamasına diziyoruz.
  • Dizdikten sonra üzerine yağımızdan biraz sürüp, susam serperek önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz.
  • İlk sıcağı çıktıktan sonra servis yapıyoruz♨️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder