Şam Dürümü Tatlısı Kıyır Ve Şerbetli Tatlı Sevenlere Tarifi

 

Şam Dürümü Tatlısı Kıyır Ve Şerbetli Tatlı Sevenlere Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr tereyağı veya margarin
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 2,5 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 -3 su bardağı un

İçi için;

  • 1 çay bardağı Antep fıstığı
  • 1 çay bardağı ceviz veya fındık karışımı kavrulmuş kadayıf

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Birkaç damla limon

üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Antep fıstığı

    Şam Dürümü Tatlısı Kıyır Ve Şerbetli Tatlı Sevenlere Tarifi Yapılışı

  • Yumuşamış tereyağı veya margarini yoğurma kabına alın.
  • Diğer malzemeleri de ekleyip unu eleyerek azar azar ilave edip yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hamuru ikiye bölün birine Antep fıstığı, diğerine fındık kadayıf karışımını dökün.
  • İyice yoğurun. Hamurları dörde bölün toplamda sekiz adet bölünmüş hamur olacak.
  • Kestiğiniz hamurları elinizle yuvarlayın silindir şekil verip yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  • 3 parmak kalınlığında bıçakla kesin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
  • Bu arada şerbeti hazırlayın, şekeri suyu tencereye alın bir taşım kaynayınca limon sıkıp kısık ateşte 10 dakika pişirin.
  • Ocaktan alın, tatlı fırından çıkarıp ilk sıcaklığı çıkınca sıcak şerbeti dökün.
  • 2-3 saat dinlendirin servis tabağına alın. Üzerine Antep fıstığı serpip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder