Şam Dürümü Tatlısı Kıyır Ve Şerbetli Tatlı Sevenlere Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gr tereyağı veya margarin
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2,5 yemek kaşığı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 -3 su bardağı un
İçi için;
- 1 çay bardağı Antep fıstığı
- 1 çay bardağı ceviz veya fındık karışımı kavrulmuş kadayıf
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Birkaç damla limon
üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- Antep fıstığı
Şam Dürümü Tatlısı Kıyır Ve Şerbetli Tatlı Sevenlere Tarifi Yapılışı
- Yumuşamış tereyağı veya margarini yoğurma kabına alın.
- Diğer malzemeleri de ekleyip unu eleyerek azar azar ilave edip yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamuru ikiye bölün birine Antep fıstığı, diğerine fındık kadayıf karışımını dökün.
- İyice yoğurun. Hamurları dörde bölün toplamda sekiz adet bölünmüş hamur olacak.
- Kestiğiniz hamurları elinizle yuvarlayın silindir şekil verip yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- 3 parmak kalınlığında bıçakla kesin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
- Bu arada şerbeti hazırlayın, şekeri suyu tencereye alın bir taşım kaynayınca limon sıkıp kısık ateşte 10 dakika pişirin.
- Ocaktan alın, tatlı fırından çıkarıp ilk sıcaklığı çıkınca sıcak şerbeti dökün.
- 2-3 saat dinlendirin servis tabağına alın. Üzerine Antep fıstığı serpip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder