21 Şubat 2021 Pazar

En Kolay El Açması Börek Tarifi

 

En Kolay El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Su

İç harcı için;

  • 1 demet ıspanak
  • Yarım demet taze soğan
  • 1 çay bardağı süt kaymağı
  • 1 su bardağı lor peyniri

Aralara sürmek için;

  • 2 dolu yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

    En Kolay El Açması Börek Tarifi Yapılışı

  • Önce un tuz ve su ile sert bir hamur yoğurup en az bir saat dinlendirelim .
  • Daha sonra yirmi eşit parçaya ayırıp bezeler yapalım.
  • İç harç için yeşillikleri ince ince kıyıp diğer malzemeler ile karıştıralım.
  • Bezeleri pasta tabağı büyüklüğünde açıp her katın arasını yağlayalım.
  • On on iki tabağa böldüğümüz açılmış yağlanmış bezeleri buzdolabında 20 dk kadar daha bekletin.
  • İlk on bezeyi dolaptan çıkarıp tepsi büyüklüğünde açalım fırın tepsisine yayalım .
  • İç harcı içine döşeyip diğer on bezeyi de açarak harcın üzerine kapatalım ,en üste de yağ sürüp dilimleyelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında  üzeri kızarana kadar pişirelim afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder