21 Şubat 2021 Pazar

Köz Patlıcandan Karnıyarık (Yağda Kızartılandan Hiçbir Farkı Yok) Tarifi

 

Köz Patlıcandan Karnıyarık (Yağda Kızartılandan Hiçbir Farkı Yok) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patlıcan( közleyip daha önce buzluğa atmıştım)
  • 1 adet  domates
  • 4 adet biber

İç harcı için ;

  • 200 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 adet  biber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Sos için;

  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 bardak su

    Köz Patlıcandan Karnıyarık (Yağda Kızartılandan Hiçbir Farkı Yok) Tarifi Yapılışı

  • Gelelim iç harcını hazırlamaya, kıymayı kavurmakla başlayalım .
  • Kıyma suyunu çekince üzerine 1 soğanı ve biberi yemeklik doğrayıp ilave edin ve kavurmaya devam edin .
  • Güzelce kavuralım son olarak baharatları ilave edin ve ocağın altını kapatalım.
  • Patlıcanların içerisine yaptığımız kıymayı güzelce dolduralım 👍
  • Üzerine biber ve domates dilimleyip dizelim👍.
  • Üzerine salçası sosu yapalım, salça ile suyu bir kapta açalım ve patlıcanların üzerine güzelce dökelim .
  • 180 derecede fırında pişirelim🤗.
  • Afiyet olsun ♥️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder