Enfes Lezzeti Akıllara Kazınır, Çökertme Kebabı Muhteşem Tarifi

 

Enfes Lezzeti Akıllara Kazınır, Çökertme Kebabı Muhteşem Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo dana antrikot (5 kişi için)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım tatlı kaşığı dağ kekiği
  • 1 silme çay kaşığı çekilmiş karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 13 adet orta boy patates
  • 1 büyük su bardağı sarımsaklı yoğurt, biraz akışkan kıvamlı olucak.

Domatesli salça sosu için;

  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 3 orta boy domates (püre yapılacak)
  • 2 küçük diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • Biraz karabiber

    Enfes Lezzeti Akıllara Kazınır, Çökertme Kebabı Muhteşem Tarifi Yapılışı

  • Patatesleri soyup ince halkalar halinde dilimleyip, kibrit çöpünden kalınca incelikte dilimlere kesip su içinde bekletelim.
  • Sarımsaklı yoğurdunu hazır edelim. Sonra domates sosunu hazırlayalım.
  • Tereyağını eritip salçalarını ekleyip birazcık kavurulalım .
  • uüzerine püre yapılmış domatesi ilave edip baharatlarını katalım suyunu ekleyelim.
  • Karıştırıp kapak örtelim. 10 dakika kısık ateşte pişirip ocaktan alalım.
  • Sonra, etlerimizi, ince uzun jülyen şeklinde doğrayalım.
  • Kızgın tavaya sıvı yağı döküp üzerine etleri ilave edelim.
  • Yükseğe yakın ateşte, karıştırarak biraz suyunu salmasını ve rengini değişmesini bekleyip ardına kapak kapatalım.
  • Orta ateşe indirip etin bolca sulanıp tekrardan kendi suyunu çekene dek arada bir karıştırarak pişirelim. (40-50 dk arası gibi).
  • Bizde bu sırada; patatesleri süzüp, mutfak havlusu içinde suyunu tamamen kurulayıp bolca kızgın yağda yüksek ateşte patatesleri kızartalım peçete serilmiş bir tabağa tuz serpip biriktirelim.
  • Sonra; suyu hiç kalmayan tavadaki et içine tereyağını ilave edelim baharatlarını da katıp karıştıralım.
  • Yağ eriyince üzerine yarım çay bardağı sıcak su döküp yeniden kapak örtelim .
  • Arada tavayı sallayarak biraz daha pişirelim suyu kalmayınca ocaktan alalım, domates sosunu ısıtalım.
  • 5 adet servis tabağı içine biraz patates koyalım üzerine sarımsaklı yoğurt ve domates sosundan gezdirelim.
  • En üste etleri paylaştıralım, tekrar biraz daha yoğurt ve domates sosu döküp servis edelim.
  • Afiyet şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder