İki Renkli Kurabiye Tarifi

 

İki Renkli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri ( pudra şekeriniz topaklanmışsa mutlaka elekten geçirin)
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 3,5 su bardağı un(dikkat edin unun yarım su bardağını sonra ekliyeceğiz)
  • 1,5 yemek kaşığı kakao

    İki Renkli Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Önce tereyağı, sıvı yağ, vanilya, nişasta, pudra şekeri ve 3 su bardağı unu azar azar ekleyip yoğuralım.
  • Hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça koparalım ve kakao ekleyip yoğurup kenarda bekletelim.
  • Diğer ikinci hamurumuza geri kalan yarım su bardağı unu ekleyelim yoğuralım.
  • Hamurdan parça alalım rulo yapalım ve ortasına kaşıkla yada elinizle hafif bastırarak boyunca uzunlamasına çukur yapın buraya hazırlayacağımız kakaolu hamuru yerleştireceğiz.
  • Kakaolu hamurdan küçük parça alın ve diğer açtığımız gamurun boyutunda yuvarlak ince silindir yapalım ve diğer hamurun içine koyup iki kenarı birleştirerek kapatalım.
  • Tekrar ileri geri hamuru hafifçe yuvalayalım ve üzerini çatalla çizelim.
  • Bıçakla iki parmak genişliğinde keselim ve fırın kağıtı yerleştirilmiş tepsiye dizelim.
  • Önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 15-17 dakika arası pişirelim.
  • Fırın ayarını yükseltmeyin kızarmasın beyaz kalsınlar.
  • Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder