21 Şubat 2021 Pazar

Etsiz Çiğ Köfte Tarifi

 

Etsiz Çiğ Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı çiğköftelik esmer bulgur
  • 1,5 su bardağı sıcak su (kontrollü ekleyelim)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı isot
  • 1 yemek kaşığı sumak
  • 1 yemek kaşığı pulbiber
  • 4 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 adet limon
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Etsiz Çiğ Köfte Tarifi Yapılışı

  • Bulguru kabımıza alalım ve üzerine 1 su bardağı kaynar suyu döküp karıştıralım.
  • Üzerine bir kapak kapatıp 10 dk dinlendirelim.
  • Soğanı rendeleyip suyunu iyice sıkalım.
  • Soğanın suyu köftenize acılık katar bu nedenle kesinlikle eklememenizi öneririm.
  • Sarımsağı rendeleyelim.
  • Limonu sirkeli suda bekletip dörde bölerek kullanın(çekirdeklerini çıkartın).
  • Maydanozu da incecik doğrayıp bütün malzemelerle beraber bulgura ekleyelim.
  • İyice araştırıp mutfak şefinde veya rondoda yarım saat kıvam almadı sağlanmalı.
  • Bu aşamada ilave suya ihtiyaç olabilir yavaş yavaş ekleyin.
  • Ben yarım bardak daha ekledim toplamda 1, 5 su bardağı su eklemiş oldum.
  • Kıvamını elinizle kontrol edebilirsiniz.
  • Sakız kıvamında olunca şekil verme işlemine geçebilirsiniz.
  • Şekil verirken mutlaka mutfak eldiveni kullanın bu köftelerin daha parlak ve pürüzsüz bir görüntüye sahip olmasını sağlar.
  • Pratik ve hazırı aratmayacak olan bu lezzetli çiğköfte tarifimi denemenizi tavsiye ederim. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin. Sevgiyle kalın ❣️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder