Etsiz Çiğ Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı çiğköftelik esmer bulgur
- 1,5 su bardağı sıcak su (kontrollü ekleyelim)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı isot
- 1 yemek kaşığı sumak
- 1 yemek kaşığı pulbiber
- 4 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- Bir tutam maydanoz
- 1 adet limon
- 1 tatlı kaşığı tuz
Etsiz Çiğ Köfte Tarifi Yapılışı
- Bulguru kabımıza alalım ve üzerine 1 su bardağı kaynar suyu döküp karıştıralım.
- Üzerine bir kapak kapatıp 10 dk dinlendirelim.
- Soğanı rendeleyip suyunu iyice sıkalım.
- Soğanın suyu köftenize acılık katar bu nedenle kesinlikle eklememenizi öneririm.
- Sarımsağı rendeleyelim.
- Limonu sirkeli suda bekletip dörde bölerek kullanın(çekirdeklerini çıkartın).
- Maydanozu da incecik doğrayıp bütün malzemelerle beraber bulgura ekleyelim.
- İyice araştırıp mutfak şefinde veya rondoda yarım saat kıvam almadı sağlanmalı.
- Bu aşamada ilave suya ihtiyaç olabilir yavaş yavaş ekleyin.
- Ben yarım bardak daha ekledim toplamda 1, 5 su bardağı su eklemiş oldum.
- Kıvamını elinizle kontrol edebilirsiniz.
- Sakız kıvamında olunca şekil verme işlemine geçebilirsiniz.
- Şekil verirken mutlaka mutfak eldiveni kullanın bu köftelerin daha parlak ve pürüzsüz bir görüntüye sahip olmasını sağlar.
Pratik ve hazırı aratmayacak olan bu lezzetli çiğköfte tarifimi denemenizi tavsiye ederim. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin. Sevgiyle kalın ❣️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder