21 Şubat 2021 Pazar

Beşamel Soslu Patates Oturtma Tarifi

 

Beşamel Soslu Patates Oturtma Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet patates
  • 1 adet domates
  • 2 adet biber
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 300 g kıyma
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber

Besamel sos için;

  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Muskat az bir miktar (isteğe bağlı)

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

    Beşamel Soslu Patates Oturtma Tarifi Yapılışı

  • Patatesleri ince ince doğrayıp üzerine 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ ve tuz ekleyip karıştıralım.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirelim. Çok fazla pişirmenize gerek yok sosu ile tekrar pişireceğiz.
  • Bu işlemi isterseniz tavada da yapabilirsiniz.
  • Uygun bir tavaya 2-3 kaşık sıvı yağ ve kıymayı alıp kavuralım.
  • Üzerine küçük doğranmış soğanları, sarımsak ve biberleri alıp kavurmaya devam edelim.
  • Domatesleri ve 1 kaşık domates salçasını ekleyip kavuralım.
  • Tuzunu ve istenilen baharatları da ekleyebilirsiniz.
  • Hepsi kavrulunca üzerine sıcak suyu ekleyip kapağını kapatalım 10dk kaynatalım.
  • Beşamel sos için uygun bir tavada tereyağını eritelim üzerine unu ilave edip kavuralım.
  • Yaklaşık 400ml sütü yavaş yavaş çırparak ekleyelim.
  • Tuz, karabiber ve muskat ekleyip karıştıralım, kaynadıktan sonra altını kapatalım. (muskat damak tadınıza uygun değilse kullanmayabilirsiniz. ).
  • Kızaran patateslerin yarısını fırın kabına dizelim.
  • Üzerine hazırladığımız sosu dökelim.
  • Kalan patatesleri üzerine yerleştirelim.
  • Hazırladığımız beşamel sosu patateslerin üzerine döküp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😇.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder