Beşamel Soslu Patates Oturtma Tarifi İçin Malzemeler
- 4-5 adet patates
- 1 adet domates
- 2 adet biber
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 300 g kıyma
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım su bardağı sıcak su
- Tuz
- Karabiber
Besamel sos için;
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
- Muskat az bir miktar (isteğe bağlı)
Üzeri için;
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel Soslu Patates Oturtma Tarifi Yapılışı
- Patatesleri ince ince doğrayıp üzerine 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ ve tuz ekleyip karıştıralım.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirelim. Çok fazla pişirmenize gerek yok sosu ile tekrar pişireceğiz.
- Bu işlemi isterseniz tavada da yapabilirsiniz.
- Uygun bir tavaya 2-3 kaşık sıvı yağ ve kıymayı alıp kavuralım.
- Üzerine küçük doğranmış soğanları, sarımsak ve biberleri alıp kavurmaya devam edelim.
- Domatesleri ve 1 kaşık domates salçasını ekleyip kavuralım.
- Tuzunu ve istenilen baharatları da ekleyebilirsiniz.
- Hepsi kavrulunca üzerine sıcak suyu ekleyip kapağını kapatalım 10dk kaynatalım.
- Beşamel sos için uygun bir tavada tereyağını eritelim üzerine unu ilave edip kavuralım.
- Yaklaşık 400ml sütü yavaş yavaş çırparak ekleyelim.
- Tuz, karabiber ve muskat ekleyip karıştıralım, kaynadıktan sonra altını kapatalım. (muskat damak tadınıza uygun değilse kullanmayabilirsiniz. ).
- Kızaran patateslerin yarısını fırın kabına dizelim.
- Üzerine hazırladığımız sosu dökelim.
- Kalan patatesleri üzerine yerleştirelim.
- Hazırladığımız beşamel sosu patateslerin üzerine döküp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😇.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder