Fırıncılara Rakip Etli Ekmek Tarifi (Kıymalı Pide)

 

Fırıncılara Rakip Etli Ekmek Tarifi (Kıymalı Pide) İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 4 buçuk su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 paket yaş maya
  • 1.5 tatlı kaşığı şeker
  • 2 dolu tatlı kaşığı tuz
  • 2 kilodan, 1 su bardağı eksik un
  • Yoğurmak için 3 yemek kaşığı sıvı yağı

İçi için;

  • 1 kilo yağlı dana kıyma
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet iri boy kuru soğan
  • 6 adet sivri biber
  • 4 adet iri kapya biberi
  • 4 adet orta boy domates
  • 2-3 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı dolusu kırmızı toz biber
  • Acı pul biber

    Fırıncılara Rakip Etli Ekmek Tarifi (Kıymalı Pide) Yapılışı

  • Yoğurma kabı içine, ılıtılmış, süt, su, şeker ve mayayı alıp eriyene dek karıştıralım.
  • Sonra unu ilave edip, kulak memesinden daha yumuşak, ele biraz yapışacak bir hamur elde edelim ve hamuru 5-6 dk çok iyice yoğuralım.
  • Yoğurulmuş hamura son olarak 3 kaşık sıvı yağ katıp 3-5 daha hafiften yoğuralım ve 1 saat 15 dakika mayalanmaya bırakalım.
  • Bizde bu sırada kıymasını hazırlayalım. Soğan, ve biberleri mutfak robotunda küçük parçalara kıyalım.
  • Et üzerine ekleyip tüm baharatları katarak iyice yoğurarak karıştıralım.
  • Sonra üzerine minik çekilmiş domatesi katalım tekrar karıştıralım, tuz ve acısını kontrol edelim.
  • Hamurdan 22 adet mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp unlanmış tezgaha aralıkla dizip üzerine kalın örtü örtelim.
  • Altına üstüne un serperek hamuru tezgahta incece uzun şekilde oval formda açalım.
  • Hamurun her yerine kıymadan elimiz ile yayarak sürelim kenar kısımlarda dahil, ve tezgahtan dikkatle hamuru kaldırıp biraz sündürerek kağıt serilmiş tepsiye 2 adet yan yana dizelim.
  • Önceden ısınmış fansız alt üst ayar 265° fırının alttan ikinci rafında 10 dk pişirip fırından alalım .
  • Kıymalı kısımlarını birbirine bakacak şekilde kapatıp üst üste yan yana tümü pişip bitene dek üzerleri örtülü bir yerde biriktirelim.
  • Sıcak servis edelim. Soğuduğunda dilimleyip fırının sıcağında yada mikro dalga fırında yada tavada,, ısıtabilir, fazla gelenini buzdolabı veya buzlukta saklayabilirsiniz. Afiyet şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder