Fırında Tavuk İle Yanında Arpa Şehriyeli Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 12 adet tavuk bacağı ( ben alt kısmını kullandım)
Sosu için;
- 10 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı curry tozu
- 2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 -1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz
Arpa şehriyeli pilav için;
- 2 su bardağı arpa şehriyesi
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı su
Fırında Tavuk İle Yanında Arpa Şehriyeli Pilav Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tavukları yıkayıp kurulayalım.
- Derin bir kasede sos için tüm malzemeleri karıştıralım.
- Tavukları içine ilave edin ve her yerini soslayıp bocama dizelim.
- 170 derecede fırında 1 saat ve çıkarmadan önce 200 derecede 10 dk daha pişirelim.
- Pilavımız için uygun bir tencereye yağlarımızı koyun ve kısık ateşte eritelim.
- 1 su bardağı arpa şehriyesinden ilave edin ve rengi koyulaşana kadar kavuralım.
- Üzerine geriye kalan 1 su bardağı arpa şehriyesini ve tuzu ilave edip karıştıralım.
- Son olarak suyu ilave edip kısık ateşte 20 dk pişirelim.
Afiyet olsun 🍀.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder