Fırında Tavuk İle Yanında Arpa Şehriyeli Pilav Tarifi

 

Fırında Tavuk İle Yanında Arpa Şehriyeli Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 12 adet tavuk bacağı ( ben alt kısmını kullandım)

Sosu için;

  • 10 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı curry tozu
  • 2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 -1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz

Arpa şehriyeli pilav için;

  • 2 su bardağı  arpa şehriyesi
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı su

    Fırında Tavuk İle Yanında Arpa Şehriyeli Pilav Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle tavukları yıkayıp kurulayalım.
  • Derin bir kasede sos için tüm malzemeleri karıştıralım.
  • Tavukları içine ilave edin ve her yerini soslayıp bocama dizelim.
  • 170 derecede fırında 1 saat ve çıkarmadan önce 200 derecede 10 dk daha pişirelim.
  • Pilavımız için uygun bir tencereye yağlarımızı koyun ve kısık ateşte eritelim.
  • 1 su bardağı arpa şehriyesinden ilave edin ve rengi koyulaşana kadar kavuralım.
  • Üzerine geriye kalan 1 su bardağı arpa şehriyesini ve tuzu ilave edip karıştıralım.
  • Son olarak suyu ilave edip kısık ateşte 20 dk pişirelim.
  • Afiyet olsun 🍀.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder