Kuzu İncik Lokum Kıvamında Tandır Lezzetinde Tarifi

 

Kuzu İncik Lokum Kıvamında Tandır Lezzetinde Tarifi İçin Malzemeler

  • 7-8 adet kuzu incik (adet sayısı size kalmış)
  • 8 yemek kaşığı zeytin yağ (incik için)
  • 10 adet orta boy patates
  • 4 yemek kaşığı zeytin yağ (sebzeler için)
  • 6 adet orta boy kuru soğan
  • 8 adet orta boy havuç
  • 2 baş orta boy sarımsak
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 dolu tatlı kaşığı dağ kekiği
  • 1 silme çay kaşığı çekme karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Etlere serpmek için biraz tuz

    Kuzu İncik Lokum Kıvamında Tandır Lezzetinde Tarifi Yapılışı

  • Tüm sebzelerin kabuklarını soyup bir kaba bütün halleri ile biriktirelim.
  • Üzerlerine tüm baharatları ve 4 kaşık yağını döküp güzelce karıştıralım.
  • Her bir kuzu incik için üzerine 1 yemek kaşığı zeytin yağ döküp elimiz ile sıvayarak yağlayıp hazır edelim.
  • Ocağı en yüksek ateşe açıp kuru tavamızı kızdıralım.
  • Daha sonra incikleri içine aldığı kadar dizip her yerini çevirerek mühürleyerek tavada kızartalım.
  • Tavadan almadan önce etlere tuzluk ile biraz tuz serpelim.
  • Fırın tepsimizin tabanını birazcık yağlayalım, yüzeylerini kızarttığımız incikleri tepsiye dizelim.
  • Aralara gelişi güzel dizerek baharatlı sebzelerimizi yerleştirelim.
  •  2 adet yağlı fırın kağıdını musluk ta ıslatıp elimizle sıkalım ve kapak olacak şekilde tepsi üzerine üst üste kapatalım.
  • Önceden ısıtılmış fansız alt üst ayar 200°  derece fırının orta rafında 45 dk pişirelim.
  • Daha sonra tepsiyi bir alt rafa indirelim ve 1 saat daha yemeği fırında pişmeye bırakalım.
  • Ardına dereceyi 215°  derece yükseltip 40 dakika daha pişirelim.
  • Sonra üzerini açıp çatal ile etleri kontrol edelim pamuk gibi pişmişlerse fırından çıkarıp sıcağı ile servis edelim. Afiyet şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder