Kuzu İncik Lokum Kıvamında Tandır Lezzetinde Tarifi
Kuzu İncik Lokum Kıvamında Tandır Lezzetinde Tarifi İçin Malzemeler
- 7-8 adet kuzu incik (adet sayısı size kalmış)
- 8 yemek kaşığı zeytin yağ (incik için)
- 10 adet orta boy patates
- 4 yemek kaşığı zeytin yağ (sebzeler için)
- 6 adet orta boy kuru soğan
- 8 adet orta boy havuç
- 2 baş orta boy sarımsak
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 dolu tatlı kaşığı dağ kekiği
- 1 silme çay kaşığı çekme karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Etlere serpmek için biraz tuz
Kuzu İncik Lokum Kıvamında Tandır Lezzetinde Tarifi Yapılışı
- Tüm sebzelerin kabuklarını soyup bir kaba bütün halleri ile biriktirelim.
- Üzerlerine tüm baharatları ve 4 kaşık yağını döküp güzelce karıştıralım.
- Her bir kuzu incik için üzerine 1 yemek kaşığı zeytin yağ döküp elimiz ile sıvayarak yağlayıp hazır edelim.
- Ocağı en yüksek ateşe açıp kuru tavamızı kızdıralım.
- Daha sonra incikleri içine aldığı kadar dizip her yerini çevirerek mühürleyerek tavada kızartalım.
- Tavadan almadan önce etlere tuzluk ile biraz tuz serpelim.
- Fırın tepsimizin tabanını birazcık yağlayalım, yüzeylerini kızarttığımız incikleri tepsiye dizelim.
- Aralara gelişi güzel dizerek baharatlı sebzelerimizi yerleştirelim.
- 2 adet yağlı fırın kağıdını musluk ta ıslatıp elimizle sıkalım ve kapak olacak şekilde tepsi üzerine üst üste kapatalım.
- Önceden ısıtılmış fansız alt üst ayar 200° derece fırının orta rafında 45 dk pişirelim.
- Daha sonra tepsiyi bir alt rafa indirelim ve 1 saat daha yemeği fırında pişmeye bırakalım.
- Ardına dereceyi 215° derece yükseltip 40 dakika daha pişirelim.
- Sonra üzerini açıp çatal ile etleri kontrol edelim pamuk gibi pişmişlerse fırından çıkarıp sıcağı ile servis edelim. Afiyet şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder