21 Şubat 2021 Pazar

Güveçte Sucuklu Yumuşacık Kuru Fasulye Tarifi

 

Güveçte Sucuklu Yumuşacık Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı ıslanmış kuru fasulye
  • Yarım türk kahvesi fincanı zeytinyağı
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • Bir miktar küçük doğranmış sucuk
  • 1 dolu yemek kaşığı salça
  • 1 er tepeleme çay kaşığı tuz, karabiber, toz kırmızıbiber, pul biber

    Güveçte Sucuklu Yumuşacık Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı

  • 1, 5 su bardağı kuru fasulyeyi 1 gece bol ılık suda bekletelim. Ertesi gün pişireceğimiz zaman suyunu süzdürüp fasulyeleri yıkayalım.
  • Fasulyeleri pişireceğimiz tencereye alalım ve üzerine 5-6 bardak su ve 1 çay kaşığı tuz koyarak kontrollü bir şekilde fasulyeleri haşlayalım.
  • Fasulyeler yumuşayınca ocağın altını kapatalım.
  • Başka bir tencerede salça sosunu hazırlamak için: tencereye zeytin yağını alıp ocağın altını yakalım ve küçük küçük doğradığımız soğanları pembeleşene kadar kızartalım.
  • Soğanlar pembeleşince sarımsakları da küçük küçük doğrayıp veya havanda döverek soğanın üzerine ekleyelim.
  • Küçük küçük doğradığımız sucukları da ekleyip sucuklar biraz pişene kadar karıştıralım.
  • Sucuklar da biraz piştiğinde salçayı ekleyip karıştıralım ve baharatları da ekleyelim.
  • Daha sonra haşlanan fasulyeleri bu tencereye aktaralım(suyu fazla gelecek olursa hepsi eklenmeyebilir)ve 5 dk kadar da salçalı sosla piştikten sonra küçük güveç kaplarına paylaştıralım ve 180° fırında 10-15 dk pişirelim.
  • Fırından çıkınca sıcak sıcak servis edebiliriz.
  • Afiyet olsun 🤗 Not: 1 gece önceden ıslatmak fasulyelerin daha kısa sürede pişmesine inanılmaz fayda sağlıyor. Lokum gibi yumuşacık oldu fasulyeler😍.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder